FESTIVITAT

Nadal a Rubí: pista de gel, comerç local i pessebre vivent

La ciutat commemora 100 anys de tradició pessebrista documentada a la ciutat

L'arribada dels Reis anirà precedida pel campament del Mag Rubinenc al Castell entre el 2 i el 4 de gener

Nadal a Rubí.

Nadal a Rubí.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tradicional encesa de l'enllumenat de Nadal des de la plaça de Pere Aguilera i l'obertura de la pista de gel de la plaça de la Nova Estació van donar divendres passat el tret de sortida a les prop de 200 activitats que l'Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb les entitats locals, ha preparat per a les festes de Nadal. 

El programa de Nadal i Reis inclou, segons expliquen a l'Ajuntament de Rubí, propostes de tota mena. Després de la festa de l'encesa de llums divendres passat, que estaran enceses fins al 7 de gener, un dels grans atractius de la ciutat aquest Nadal serà la pista de gel eficient energèticament -amb electricitat renovable- a la plaça de la Nova Estació.

Els rubinencs que ho desitgin podran disfrutar de la instal·lació per un preu de 6 €, amb opció a descomptes del 50% per compres en els comerços associats. L'activitat està organitzada per N-ICE Skating i l'Ajuntament de Rubí, i compta amb la col·laboració de Comerç Rubí. L'any passat, la pista va registrar prop de 9.000 patinadors.

El comerç, protagonista

El comerç serà protagonista de la programació de Nadal amb activitats com la Fira de Nadal (5-24 de desembre a la plaça del Doctor Guardiet), la Fira de Reis (2-5 de gener a la plaça de Catalunya), el Tió Gegant dels Comerciants o el Trenet dels comerciants, que aquest any tindrà com a parada de referència la plaça del Doctor Guardiet/Maximí Fornés. 

Rubí reedita un any més la campanya de promoció del comerç local 'Rubí, on visc, on compro'. El regidor de Comerç, Rafael Güeto, ha explicat que “Nadal és la campanya més important de l'any pels comerciants locals. Pensant en l'amplicació de l'illa de vianants, hem organitzat activitats de dinamització els dies 16, 23 i 30 als carrers Doctor Robert, Maximí Fornés i Pere Esmendia en horari comercial sota el títol Bosc Màgic”.

Com a novetat, amb la revista local 'La Ciutat' d'aquest mes i el programa de Nadal, es distribueix un directori de comerços en forma de mapa amb tota la informació útil per moure's per la ciutat en termes comercials: transport públic, pàrquings, fotolineres o parades de taxis.

Pessebre vivent

En el camp cultural, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, l'Ateneu Municipal, l'Espai Jove Torre Bassas i el Centre Cívic del Pinar La Cruïlla han preparat propostes específiques per a aquesta època. “Voldria fer menció d'una activitat de les moltes que hi ha a la ciutat per aquestes dates: el pessebre vivent que organitza la Hermandad Nuestra Señora del Rocío, que tornarà al Museu Vallhonrat després de rebre l'any passat prop de 800 visites”, va destacar el regidor de Cultura, Moisés Rodriguez. De fet, aquest Nadal, Rubí commemora 100 anys de tradició pessebrista documentada a la ciutat.

La campanya nadalenca arribarà al seu punt culminant la nit del 5 de gener amb l'arribada dels Reis Mags a l'Escardívol i la tradicional cavalcada pels carrers de Rubí, que mantindrà el recorregut de l'any passat. Aquest any, els caramels es llançaran de nou des de la primera i l'última carrossa amb l'objectiu de garantir la seguretat dels assistents. “Volem assegurar al màxim possible la seguretat de tothom, però, com sempre, es repartiran 4 tones de caramels aptes per a celíacs”, va explicar el regidor Rodríguez.

Notícies relacionades

L'arribada dels Reis anirà precedida per la instal·lació del campament del Mag Rubinenc al Castell entre el 2 i el 4 de gener. Com l'any passat, es repartiran tiquets d'accés per ordre d'arribada amb l'objectiu que les famílies puguin estalviar-se les cues.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA   

Temes:

Nadal