MOBILITAT SOSTENIBLE

El quart congrés Brilla a Rubí incorpora una fira del vehicle elèctric

La cita, amb la participació d'experts de primer nivell i més de 200 persones inscrites, aborda els reptes de la mobilitat sostenible

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, aquest divendres 24 durant la inauguració de la quarta edició del congrés Rubí Brilla. 

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, aquest divendres 24 durant la inauguració de la quarta edició del congrés Rubí Brilla.  / AJUNTAMENT DE RUBÍ

1
Es llegeix en minuts
J.S.

El congrés Rubí Brilla, que arriba a la seva quarta edició, incorpora en aquesta ocasió un vessant lúdic, una fira del vehicle elèctric que s'instal·la al pàrquing de l'edifici Rubí Forma a partir de les 17 hores del divendres 24 de novembre fins al dissabte 25 a les 19 hores.

Aquesta instal·lació porta a la ciutat algunes de les principals marques comercials de vehicles elèctrics: es podran veure i provar turismes, motocicletes, bicicletes, patinets i també monocicles elèctrics.

Els visitants d'aquesta nova part de Rubí Brilla trobaran punts de càrrega de vehicles elèctrics, tant d'autoconsum fotovoltaic com connectats amb la xarxa elèctrica i assessorament tècnic en instal·lacions de punts de càrrega, compra de vehicles elèctrics, subvencions o ‘carsharing’ elèctric.

La proposta vol ser una activitat familiar i, en aquest sentit, s'han programat també activitats lúdiques gratuïtes com ara circuits de segways i monorodes així com ‘food trucks’, les botigues ambulants de menjar que estan de moda en les nostres latituds important el típic ambient nord-americà.

Més de 200 persones entre ponents i inscrits

Per la seva banda, el quart congrés Rubí Brilla ja està en marxa des d'aquest 24 de novembre amb més de 200 persones entre ponents i inscrits que reflexionaran sobre els reptes de la mobilitat urbana sostenible, “un dels principals reptes que cal abordar des de les ciutats”, ha dit l'alcaldessa Ana María Martínez durant el discurs de benvinguda.

Notícies relacionades

Aprofitant l'ocasió, Martínez ha anunciat que la ciutat comptarà ben aviat amb un nou Pla de mobilitat urbana sostenible i ha reivindicat l'ampliació de l'illa de vianants, la progressiva substitució de la flota de vehicles municipals per nous models elèctrics, la promoció de la bicicleta elèctrica pública, la fiscalitat positiva i la creació de fotolineres públiques com a “mesures valentes per promoure i potenciar una mobilitat més eficient i més saludable, que recuperi els carrers per a les persones”.

Més notícies de Rubí