Dia Internacional contra la Violència de Gènere

L'estació de Rubí s'omple d'art en contra del masclisme

Recreació de com quedarà la perfomance de Míriam Fernàndez .

Recreació de com quedarà la perfomance de Míriam Fernàndez . / TOT RUBÍ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Iniciativa per Catalunya Verds de Rubí ha organitzat una ‘perfomance’ a l'estació de la localitat amb la intenció de denunciar totes les facetes de la plaga masclista en el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que es commemora el 25 de novembre.

L'acte, que té com a base l'art com a forma de crítica social, ha sigut batejat com “Manchada” i es basarà en la projecció d'una sèrie d'imatges a la façana de l'estació amb l'objectiu de sensibilitzar la societat sobre la violència masclista.

Segons l'artista, Míriam Fernàndez, la representació pretén mostrar la dona “com un llenç que sempre ha sigut tacat i menyspreat amb insults, amenaces i cops”.

D'aquesta manera, es té la voluntat de conscienciar els veïns i veïnes sobre les diferents formes de violència feia les dones, que no és sempre física, sinó també simbòlica i psicològica.

En un context en què encara queda molta feina per fer en matèria d'igualtat de gènere, l'artista assegura que pretén “transmetre el tracte que ha rebut la dona al llarg de la història i que s'hauria de revertir”.

Per aconseguir aquest objectiu, durant la ‘performance’ es mostrarà una dona banyada en molts de colors, que representen els diferents tipus de violència. Com explica Fernàndez: “El blau serà el patriarcat, el taronja la violència sexual, el vermell els assassinats…”.

L'actuació serà acompanyada per diferents elements, com una gran figura amb el número 016 (telèfon de suport a la dona maltractada) i un triangle amb el nom de les 50 víctimes mortals en mans del patriarcat.

Notícies relacionades

La formació ecosocialista ha declarat que l'acte pretén ser “una petita col·laboració per lluitar contra aquesta plaga”.

Més notícies de Rubí