NOVA MESURA

L'Ajuntament de Rubí aprova l'equiparació retributiva de col·lectius de la plantilla municipal

La diferència de categoria entre perfils que fan funcions similars comportava una injustícia social

La mesura s'activarà amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017

El ple municipal de Rubí.

El ple municipal de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple de l'Ajuntament de Rubí ha aprovat recentment, per unanimitat, una modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) del consistori. Concretament, s'ha donat llum verda a l'equiparació retributiva per al desenvolupament de funcions de determinats col·lectius, ja que la diferència de categoria entre perfils que fan funcions similars comportava, en molts casos, una injustícia social organitzativa.

"Amb aquest acord de Ple complim el nostre compromís, una qüestió que era justa i necessària", va assegurar l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez.

L'RLT és un instrument de gestió dinàmic, adaptable a les necessitats de la corporació. El 2015, el Ple municipal va aprovar la represa del procés de consolidació i funcionarització de la plantilla -iniciat el 2008- per reduir la temporalitat laboral dels treballadors municipals.

Planificació de les necessitats de personal

Així, s'ha dissenyat un Pla d'ordenació dels recursos humans que recull mesures de caràcter organitzatiu (provisió i mobilitat, relació de serveis, professionalització i millora de competències dels treballadors públics, entre d'altres). Es tracta d'un instrument imprescindible per executar la planificació de les necessitats de personal a curt, mitjà i llarg termini.

Aquesta reordenació del capital humà requereix adequar la valoració de llocs de treball vigent, fent estudis, entrevistes, fitxes i analitzant les característiques del lloc ocupat. L'Ajuntament està portant a terme aquesta tasca, conjuntament amb una empresa externa que està tutelant el procés, i conciliant l'acord de proposta amb els sindicats en el marc de la Taula de negociació.

Aplicació retroactiva 

"La modificació de l'RLT aprovada és fruit de la revisió de determinats llocs de treball -especialment el col·lectiu de la categoria C2, a més d'altres-, als quals se'ls han regularitzat els complements, d'acord amb les funcions que realitzen", apunta el consistori en una nota de premsa.

Notícies relacionades

Amb l'objectiu de solucionar els greuges entre treballadors i treballadores de l'organització, ara s'activarà aquesta mesura d'equiparació, amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Rubí