INNOVACIÓ TECNOLÒGICA

Rubí tindrà zones d'aparcament intel·ligent

El ple aprova per unanimitat una moció d'ERC per aplicar un model implementat en altres ciutats

Uns sensors del terra dels aparcaments informaran a través d'una app mòbil de les places lliures en temps real

Dues persones davant d’un aparcament.

Dues persones davant d’un aparcament.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de Rubí ha aprovat per unanimitat una moció presentada per ERC per a la creació de zones d'aparcament intel·ligent, un sistema que ja han aplicat altres ciutats de l'entorn rubinenc.

Aquest sistema funciona a través d'uns sensors que s'instal·len al terra dels aparcaments i, mitjançant una aplicació per a telèfons mòbils, permet saber a l'usuari les places d'aparcament que hi ha disponibles en temps real.

Estudi de viabilitat i prova pilot

Entre altres accions, s'ha acordat fer un estudi de viabilitat per saber els costos de la implantació d'aquest sistema d'aparcament intel·ligent a les zones blaves, zones de càrrega i descàrrega, els aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda dels carrers propers a l'illa de vianants, als pàrquings de l'Escardívol i Rubí Forma i els aparcaments subterranis.

Posteriorment, es portarà a terme una prova pilot per comprovar els resultats abans d'implementar el sistema a tots els aparcaments exteriors de la ciutat.

Reduir les emissions de CO2

2

En la moció presentada, ERC Rubí assegura que "el nou sistema no serveix únicament per informar i orientar els conductors de les places d'estacionament lliures, sinó també per estalviar desplaçaments innecessaris, i contribuir així a la reducció les emissions de CO2".

Notícies relacionades

"Amb el sistema d'aparcament intel·ligent, els conductors de Rubí, després de consultar l'aplicació en qualsevol dispositiu mòbil, podran anar directament a les zones on hi hagi aparcaments lliures, i fer més eficient el seu dia a dia, a part que el sector comercial de la nostra ciutat també se'n beneficiarà, ja que serà una eina que millorarà la mobilitat", apunten els republicans.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA