CULTURA

L'Ateneu de Rubí inicia la programació de tardor amb jazz i música infantil

Dissabte que ve arrenquen els espectacles, seguits de la 5a edició del Cicle de Jazz

El duet The Voice of the Viol.

El duet The Voice of the Viol.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ateneu Municipal de Rubí inicia aquest dissabte dues de les propostes musicals que ha programat per a aquesta tardor. A partir de les 11.30 h, obrirà l'espai 'Música per a petita infància', dirigit a famílies amb nens de 0 a 5 anys, mentre que a les 16.30 h tindrà lloc la primera activitat dins del 5è Cicle de Jazz, organitzat per l'Associació Jazz Rubí.

'Música per a petita infància' aprofita la música com a vehicle per treballar l'expressió i la creativitat en les primeres etapes de la vida, així com element d'educació emocional dels nens. Una vegada al mes, les famílies poden participar en dinàmiques d'escolta i experimentació de diferents sons i ritmes inspirats en elements naturals: el mar (21 d'octubre), la terra (18 de novembre) i el cel (16 de desembre). 

Per assistir a les sessions, és necessari inscriure's prèviament, ja que l'aforament de la sala on es fa l'activitat és limitat. 

Cicle de Jazz

El mateix dissabte, arrenca la 5a edició del Cicle de Jazz, amb el qual l'Associació Jazz Rubí pretén acostar aquest gènere i els seus intèrprets a la ciutadania. Coincidint amb l'inici d'aquesta proposta, l'entitat ha organitzat a les 16.30 h una 'masterclass' de jazz vocal amb la cantant Viktoria Pilatovic, on es treballarà la preparació d'un repertori vocal propi i la improvisació.

Posteriorment, a les 20.30 h, Pilatovic oferirà un concert gratuït acompanyada de la pianista Michele Faber, el contrabaixista Curro Gálvez i el bateria Enrique Heredia, qui conformen un dels trios rítmics més consolidats de l'escena jazzística catalana. La programació completa del cicle es pot trobar a ateneurubi.cat/5ecicledejazz.

Torna la música clàssica

Divendres que ve, 27 d'octubre, a les 20.30 h, s'iniciarà l'últim trimestre d'actuacions del cicle 'Sala Clàssica', que durant tot l'any ha acostat el públic a músiques antigues i del gènere clàssic, incidint en la pedagogia sobre el context de les peces interpretades i els seus autors.

En la primera sessió, l'equipament acollirà un recital d'acordió a càrrec de Marc Jiménez, que oferirà un repertori amb obres de Robert Schumann, J. S. Bach, Charlie Chaplin i Pau Casals, entre d'altres.

Notícies relacionades

Les següents cites d'aquest cicle, també de caràcter mensual, aniran a càrrec del duet The Voice of the Viol, que oferiran un recital de viola de gamba a duo amb veu soprano el 24 de novembre, i del clarinetista Oriol Romaní, el 22 de desembre.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Nens Música Jazz