FIRA DEL VI

Els millors vins de Catalunya tornen a Rubí

El 28 i 29 d'octubre hi haurà tasts i música en directe durant l'esdeveniment

Una copa de vi negre.

Una copa de vi negre.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els millors vins de Catalunya, que han sigut distingits amb els Premis Vinari -concurs oficial de vins catalans reconegut per la Generalitat- aquest 2017, es podran provar en el marc de la Fira del Vi de Rubí durant l'últim cap de setmana d'octubre. 

L'antic Celler Cooperatiu acollirà la mostra de vins el dissabte 28 d'octubre d'11 h a 00 h i diumenge 29 d'11 h a 16 h. "La Fira del Vi tornarà a ser un esdeveniment de primer ordre a Rubí, que situa la nostra ciutat entre els municipis de referència del món del vi a Catalunya", diu Rafael Güeto, tinent d'alcalde de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Rubí.

La Fira també proposa tallers de tast dels Premis Vinari 2017 a càrrec de Vadevi.cat, dissabte a les 20 h i diumenge a les 13 h. L'establiment local Bodegues Rosàs oferirà també una cata a cegues el dissabte a les 13 h, guiat pel rubinenc Marià Rosàs. 

Copes exclusives

A més, aquest any les copes Riedel, de fabricació austríaca, seran l'equipament de tast oficial de la fira. Es tracta de copes dissenyades i fabricades en funció de les necessitats sensorials de cada una de les varietats de vins i caves, que en potencia les característiques específiques.

Tots els tasts tenen un preu de 10 euros i requereixen inscripció prèvia, que es pot formalitzar a través del correu electrònic comerc@ajrubi.cat. A més, en el marc d'aquesta edició de la fira, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental farà un acte privat sobre els vins de la comarca que inclou la presentació de la marca "Vins del Vallès Occidental".

Música en directe

La música en directe tornarà a formar part de la Fira. Dissabte a les 12.15 h, després de la inauguració oficial que tindrà lloc al migdia, pujarà a l'escenari del Celler la banda de rock i swing Massive Noise Collective; a les 14 h, serà el torn del grup Monkfish, que oferirà un homenatge jazzístic a Thelonious Monk, i la jornada es tancarà amb La Xaranga Mecànica a les 20.15 h i l'actuació de la banda The Killing Hits a partir de les 22 h.

Diumenge hi ha previstes dues actuacions musicals al migdia: els Muddy's actuaran a les 12 h i Christian Dozzler & la Balta Bordoy Band ho farà a les 13.30 h.

A més de la música en directe, la Fira també manté les activitats infantils pensades per fer que els nens i nens també puguin disfrutar de la cita.

Notícies relacionades

L'any passat, la Fira que organitza l'Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs i el Mercat va vendre més de 12.000 tiquets de tast i va servir més de 8.000 tapes.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA