REACCIÓ

El Govern de Rubí proposa ajornar el Ple de setembre per la situació "insostenible" a Catalunya

L'executiu local demana diàleg entre l'Estat i la Generalitat

Els regidors de Rubí, durant la signatura del llibre de condol. 

Els regidors de Rubí, durant la signatura del llibre de condol.  / MANUEL ARENAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern municipal de Rubí, davant els fets succeïts aquests dies a Barcelona, ha emès una declaració institucional en la qual proposa "posposar la convocatòria de les comissions informatives així com l'ajornament de la sessió plenària del mes de setembre".

L'equip de Govern ho atribueix a la "situació tan greu que estem vivint": "La situació insostenible en què es troba Catalunya és conseqüència de la falta de voluntat de trobar solucions. Són les institucions les que tenen l'obligació de trobar una sortida al conflicte", explica el comunicat.

Així mateix, l'executiu local manifesta la seva "profunda preocupació i malestar per les conseqüències que aquests fets poden tenir en la societat catalana", ressenyant la detenció d'alts càrrecs com la del rubinenc Francesc Sutrias, exregidor de l'Ajuntament de Rubí.

Institucions de Catalunya

El Govern de Rubí manifesta en el seu comunicat "el seu compromís en la defensa de les institucions de Catalunya i a favor de la convivència cívica i de la llibertat d'expressió. És per això que considerem urgent recuperar la via política, el diàleg i el respecte per trobar una solució al conflicte que avui estem vivint", suggereix.

Notícies relacionades

Per finalitzar, el Govern rubinenc ha fet una crida tant al Govern de l'Estat com al de la Generalitat perquè "recuperin el diàleg. Com a ciutat no ens podem permetre que es trenqui la convivència entre veïns i veïnes, per això és important que defensem les institucions catalanes així com la democràcia i l'Estat de dret".

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA