SOCIETAT

Rubí "estableix aliances" en el 4t Congrés de Ciutats Amigues de la Infància

La ciutat va rebre aquest segell el 2016 i hi va participar juntament amb 170 municipis més de l'Estat

rubi

rubi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest any, la ciutat catalana de Rubí ha estat present en el 4t Congrés Internacional de Ciutats Amigues de la Infància, que va tenir lloc dimecres i dijous passat a Madrid. La cita, organitzada per Unicef, va reunir més de 350 representants de municipis, entitats i altres institucions, així com nens i nenes interessats a compartir experiències sobre el disseny de polítiques públiques amb enfocament d'infància i d'Agenda 2030 de Desenvolupament sostenible.

En el marc d'aquest congrés, "Rubí va poder establir aliances amb bona part dels 170 municipis espanyols reconeguts per Unicef com a Ciutats Amigues de la Infància i amb organitzacions internacionals vinculades a la defensa dels Drets dels Infants", explica el consistori català.

"La participació de la nostra ciutat en aquest congrés ha sigut una oportunitat perfecta per conèixer bones pràctiques locals que tenen en compte la mirada dels infants en el desenvolupament de polítiques públiques", explica l'alcaldessa, Ana María Martínez.

Ciutats com a garants de drets

La trobada de Madrid es va estructurar en diverses ponències i debats, que van abordar la incorporació dels objectius de l'Agenda 2030 en l'àmbit local i el paper de les ciutats com a garants dels drets de la infància. El congrés va reivindicar el paper dels infants com a actors de les polítiques públiques, defensant la necessitat d'anar més enllà de la simple escolta per passar a incorporar les seves propostes de manera efectiva. 

Rubí va ser reconeguda per Unicef com a Ciutat Amiga de la Infància l'octubre de 2016, i va entrar formar part d'una xarxa de prop de 170 municipis espanyols compromesos amb la promoció i implementació de polítiques locals a favor dels drets dels infants. 

Notícies relacionades

Aquest segell, que té vigència per un període de quatre anys, s'atorga després d'un procés de diagnòstic de cada candidatura, en el qual es tenen en compte qüestions com el disseny d'una estratègia o pla local d'infància, o l'existència d'un òrgan estable de participació infantil.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA