CIVISME

L'Escola Pau Casals torna a obrir el seu pati els caps de setmana

El projecte 'Patis oberts' de Rubí es va reprendre el 2 de setembre

Pati de l’Escola Pau Casals de Rubí. 

Pati de l’Escola Pau Casals de Rubí.  / Cesar Font; cesar font

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir d'aquest dissabte, 2 de setembre, el pati de l'Escola Pau Casals de Rubí tornarà a estar a disposició de la ciutadania com a espai de joc durant els caps de setmana. D'aquesta manera, l'Ajuntament reprèn el projecte 'Patis oberts', que té com a objectiu optimitzar els usos dels patis dels centres educatius convertint-los en equipaments d'oci on es promou el civisme i l'esport.

El pati de l'Escola Pau Casals va ser el primer de la ciutat a obrir les seves portes en qualitat de prova pilot. Entre els mesos de gener i juliol, aquest espai va registrar 1.367 usuaris, entre els quals van predominar infants de 8 a 12 anys (512), seguits dels de 4 a 7 anys (353) i dels de 13 a 16 (237). En menys quantitat, també hi van anar joves més grans de 16 anys (135) i nadons de 0 a 3 (121).

En la seva reobertura, el pati de l'Escola Pau Casals mantindrà l'horari de funcionament que ha tingut durant aquest any: dissabtes i diumenges de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Normes d'ús bàsiques

El pati de l'Escola Pau Casals és un espai de joc lliure obert a tots "sempre que es respectin unes normes d'ús bàsiques", apunta el consistori rubinenc.

Notícies relacionades

Disposa d'un monitor que té una presència constant i que s'encarrega de les funcions d'obertura i tancament del recinte, dinamitza l'espai proposant jocs per a diferents franges d'edat i vetlla perquè hi hagi una bona convivència i es mantinguin actituds cíviques. Malgrat això, són els pares o acompanyants adults els responsables dels infants i joves que l'utilitzen.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA