PROJECTE SOLIDARI

Rubí s'acomiada dels nens sahrauís acollits a la ciutat durant l'estiu

Els petits han pogut disfrutar dels casals i les activitats lúdiques que s'organitzen a la ciutat

Nens saharauís a Rubí.

Nens saharauís a Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí es va acomiadar dimecres passat dels nens sahrauís que han passat l'estiu a la ciutat en el marc del projecte 'Vacances en pau'. En un acte celebrat a l'Ateneu Municipal, els nens i les famílies que els han acollit van poder compartir les experiències viscudes durant els últims dos mesos.

'Vacances en pau' és una iniciativa organitzada per la Delegació del Front Polisario a Catalunya que aquest any ha tornat a la ciutat a través de l'entitat local Rubí Solidari i a l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí. El projecte s'ha reprès amb la participació de tres nens -Mohammed, Sabah i Maimuna─, que han tingut ocasió de conviure durant unes setmanes amb famílies rubinenques.

Agraïment a les famílies

L'alcalde accidental, Rafael Güeto, va dedicar "un agraïment especial tant a Rubí Solidari, per haver tornat a portar aquest projecte a la nostra ciutat, com a les famílies acollidores, ja que sense elles tot això no tindria sentit". Després de l'experiència d'aquest estiu, el Güeto ha assumit el "repte col·lectiu" de donar continuïtat al projecte i de fer-lo créixer en col·laboració amb les entitats i sota el paraigua del Pla director de cooperació, que just s'està acabant.

Per la seva banda, la vicepresidenta de Rubí Solidari, Nuria Ribera, també va fer una excel·lent valoració de la iniciativa, que va vincular a dos grans objectius: "Els nens poden disfrutar d'aquests dos mesos de vacances i les famílies poden tenir contacte amb el Sàhara; però també ens interessa perquè nosaltres, que treballem molt per l'equilibri amb el sud, per la justícia arreu del món, veiem amb molt bons ulls que es pugui difondre la situació que té encara el poble sahrauí, exiliat des de fa més de 40 anys".

Trobades amb nens residents

Durant els dos mesos estivals, els nens sahrauís han pogut disfrutar dels casals i les activitats lúdiques que s'organitzen a la ciutat, així com participar en trobades amb altres nens residents a la població veïna de Sant Cugat.

Notícies relacionades

També s'ha aprofitat la seva estada a la ciutat per sotmetre'ls a revisions mèdiques, ja que, precisament, un dels problemes que pateixen els campaments de refugiats és la falta d'atenció sanitària.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA