AGRAÏMENT

"Ara teniu un àngel de la guarda més, el meu fill"

Aquestes van ser les paraules d'agraïment del pare del Xavi, la víctima de 3 anys, per als Mossos

L'home va portar a la comissaria de Rubí un cotxe patrulla de joguina amb una foto del nen

39729368 60

39729368 60 / Jordi Bedmar Pascual

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Dins del pòsit de tristesa profunda que han deixat els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, també estan tenint lloc gestos humans per part de la ciutadania, molts dels quals volen agrair als Mossos d'Esquadra la seva tasca. 

L'últim d'aquests actes de gratitud és el que, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, ha tingut el pare de Xavi Martínez, la víctima més jove (3 anys), amb els Mossos de Rubí, la ciutat on tant el nen com el seu oncle, Francisco López, vivien.

El 22 d'agost, el pare del Xavi va anar a la comissaria dels Mossos de Rubí i els va portar un emotiu detall: un cotxe patrulla de joguina amb una foto del seu fill. Amb posterioritat, un mosso el va acompanyar a la Rambla de Barcelona per deixar una foto més gran del seu fill en l'homenatge a les víctimes d'aquell carrer, i el pare, en un moment emotiu, es va dirigir a l'agent i li va dir: "A partir d'ara teniu un àngel de la guarda més. Us protegirà quan ho necessiteu, com vosaltres heu fet amb tantíssima gent aquests dies. Aquest àngel és el meu fill. Sou la millor policia del món".

Concentració a Rubí

La ciutat de Rubí (Vallès Occidental) està sent un dels llocs on més intensament s'està vivint el dolor produït pels atacs terroristes, ja que dos dels seus veïns van resultar víctimes dels funestos atemptats. La ciutadania ha anat a la plaça de l'ajuntament per deixar peluixos i espelmes en record del Xavi i Francisco.

La ciutat ja els ha acomiadat i per dijous que ve s'ha convocat una concentració de repulsa al terrorisme, emparada per una resolució institucional del consistori local condemnant els actes terroristes i solidaritzant-se amb les víctimes.

Tasca informativa

Per la seva banda, l'actuació dels Mossos d'Esquadra des del moment dels atemptats de dijous a Barcelona i Cambrils està sent aplaudida per les autoritats, així com pels ciutadans. 

Notícies relacionades

Una prova d'això són les múltiples i espontànies manifestacions d'agraïment i reconeixement als agents vistes després dels atacs als carrers de Barcelona. Les mostres de suport ciutadanes s'estan produint a través de les xarxes socials, on els perfils dels Mossos han experimentat un gran creixement a causa de la seva tasca informativa constant com a font primària dels fets.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA