Peluixos contra el terror: així acomiada Rubí a Xavi, la víctima de 3 anys

La ciutat està sumida en el dolor per la pèrdua del nen i el seu oncle Francisco

L'Ajuntament ha convocat els veïns a una concentració dijous de repulsa al terrorisme

rubi-1

rubi-1
Els regidors de Rubí, durant la signatura del llibre de condol. 

/

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

A la plaça del Ajuntament de Rubí, un marrec li pregunta a la seva mare si tots aquells peluixos es quedaran allà per sempre. I la dona respon que aquesta és la idea, per més que algun dia els treguin. El petit es refereix als Winnie the Pooh, Nemo, ossets o vaques que els ciutadans de Rubí han deixat al costat de les espelmes en record de Xavi Martínezla víctima més jove -3 anys- dels tràgics atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils.

L'escena es repeteix a la cansaladeria Milà Vallès, on treballa la tia del petit Xavi, dona de l'altra víctima catalana, Francisco López, de 57 anys, que passejava amb el nen i la resta de la família per la Rambla el 17 d'agost a la tarda. La ciutat està sumida aquests dies en el dolor, que es respira als carrers: tothom parla del mateix entre xiuxiuejos i la sensibilitat està a flor de pell. "Se m'eriça la pell quan em pregunten per ells", diu una senyora en un forn pròxim al consistori. "No hem volgut fer públics detalls de la família per respecte a les víctimes", apunten fonts de l'ajuntament.

L'Administració local va celebrar dilluns un ple extraordinari en què es va aprovar una resolució institucional que convoca els veïns de Rubí a una "concentració de repulsa al terrorisme i de suport a les víctimes" dijous que ve 24 a les 19 h, a la plaça de Pere Aguilera. "Invitem la ciutadania a participar per expressar el que sentim i reafirmar el nostre compromís amb el que ens uneix i compartim", sosté el consistori català.

"Rubí no cedirà"

En aquesta resolució, consensuada per tots els grups municipals de Rubí, s'expressa "el més enèrgic rebuig i condemna de la ciutat de Rubí als atemptats de Barcelona i Cambrils", alhora que s'afirma que "Rubí no cedirà" i que "Rubí no té por".

"Rubí sempre comparteix el dolor de les víctimes allà on es produeixen aquest tipus d'actes execrables i covards, però aquesta vegada el dolor ens toca de ple quan aquests fets succeeixen en ciutats veïnes i entre les víctimes es troben ciutadans de Rubí", consta en el document.

Llibre de condolences

Notícies relacionades

A l'acabar el ple extraordinari, els regidors de l'Ajuntament de Rubí, així com el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, van deixar els seus missatges de solidaritat amb les víctimes en un llibre de condol que està a disposició de la ciutadania a partir d'aquest dimarts.

Qualsevol ciutadà que ho desitgi, podrà firmar-hi en l'horari de 8.30 a 15 h i de 16 a 20 h.