Rubí acomiada els dos veïns que van perdre la vida a Barcelona

Al voltant d'un miler de persones s'han reunit a la ciutat catalana per donar l'últim adeu a les víctimes

Francisco López, de 57 anys, i Xavi Martínez, de 3, passejaven en família per la Rambla

Funeral del menor de tres anys i el seu oncle avi, de 65, veïns de Rubí, tots dos morts en l’atemptat terrorista de la Rambla. / EFE / ACN VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Al voltant d'un miler de veïns de Rubí s'han reunit aquest dilluns a l'església de Sant Pere i a la plaça del Doctor Guardiet per donar l'últim adeu a les dues víctimes rubinenques de l'atemptat de Barcelona, Francisco López, de 57 anys, i Xavi Martínez, de 3.

La ciutadania ha mostrat la seva solidaritat amb la família dels dos veïns morts en l'atemptat de dijous, als quals han dedicat emotius aplaudiments en diversos moments de l'ofici. El dia 20 de setembre, la mateixa església de Sant Pere acollirà una missa de sufragi pels difunts.

La cerimònia, oficiada pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, ha comptat amb l'assistència de diverses autoritats, entre les quals hi havia l'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez; i dirigents destacats tant de l'Ajuntament de Barcelona com de la Generalitat o del Govern, com Jordi Turull, Carles Mundó, Miguel Ángel Escobar o Jaume Collboni.

Les víctimes

Francisco López Rodríguez va néixer fa 57 anys a Lanteira Granada, era torner fresador i havia patit en carn pròpia els rigors de la crisi, encara que des de fa uns anys encadenava una bona ratxa. Era el petit de tres germans i vivia a Rubí des que era petit.

Dijous a la tarda passejava amb la família per la Rambla: ell, la seva dona, Roser, la neboda de la dona i els seus dos fills. Ell empenyia el cotxet on anava Xavi Martínez, de 3 anys, que va morir al caure a terra i donar-se un cop al cap. Les dues dones van resultar ferides.

Ple extraordinari

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Rubí ha acordat convocar un Ple extraordinari aquest dilluns a les 19 hores, en què s'aprovarà una resolució de condemna als atemptats de Barcelona i Cambrils, així com la convocatòria d'una concentració de repulsa al terrorisme i de suport a les víctimes dijous que ve a partir de les 19 hores.

Coincidint amb la convocatòria d'aquesta sessió, les autoritats locals escriuran el seu missatge de solidaritat amb la família afectada en un llibre de condolences que també es posarà a disposició de la ciutadania a partir de dimarts al matí.

Notícies relacionades

Tots els grups municipals de Rubí van acordar allargar el dol oficial pels atemptats durant set dies. Des de divendres, les banderes del consistori onegen a mig pal i mostren crespons negres en record de les víctimes.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA