OPINIÓ

Els teus drets, els nostres deures

Protegim els nens i nenes, també a l'estiu

rubi

rubi

3
Es llegeix en minuts
ANA MARÍA MARTÍNEZ. Alcaldessa de Rubí

“El que preocupa els nens no és la manca de recursos per se, sinó l'exclusió de les activitats que altres nens sembla que donin per fetes, i la vergonya de no poder participar en igualtat de condicions amb altres nenes i nens.”

Gerry Redmond - Flinders University

“Algú va fer un cercle per deixar-me fora; jo en vaig fer un de més gran per incloure'ns a tots”.

Amb l'arribada de la calor, les escoles tanquen les seves portes i els nens i les famílies rubinenques donen la benvinguda a l'estiu. És una època especial i intensa per als nens i nenes, els nois i noies de Rubí, on l'oci es converteix en un element fonamental. Des de l'Ajuntament de Rubí reivindiquem el dret a l'oci de tots els infants, en les mateixes condicions i amb les mateixes oportunitats, sense exclusions. 

Aquest és el motiu que ens impulsa a posar l'accent en les activitats d'estiu. Aquestes activitats no són un tema menor, sinó que són entorns privilegiats de creixement personal, d'adquisició de valors i hàbits. Nombrosos estudis certifiquen els notables beneficis que provoquen en el creixement d'infants i joves, tant en el seu procés de maduració com en la seva socialització.

Des de l'Ajuntament de Rubí reivindiquem el dret a l'oci de tots els infants

La manca d'accés a aquestes activitats amaga una realitat molt cruel: infants amb carències nutricionals perquè no disposen de l'àpat diari de l'escola o joves amb problemes socioafectius per l'exclusió d'activitats en les quals participen els companys i companyes.

Entitats d'oci

A Rubí tenim la immensa sort de comptar amb un gran nombre d'entitats d'oci, esportives i socials que treballen incansablement perquè els infants puguin disfrutar d'una oferta àmplia i diversa d'educació en el temps lliure. Des de l'Ajuntament els agraïm enormement aquesta tasca i treballem per complementar-la, i garantir que cap infant que ho desitgi es quedi sense disfrutar de l'educació en el temps de lleure.

Per això, una de les nostres principals mesures implementades és destinar 40.000 € (10.000 més que l'any anterior) a la bonificació de tots els nens i nenes que vulguin participar en els casals d'estiu, així com una sèrie de bonificacions específiques per a les famílies monoparentals, nombroses o per a les que tenen més d'un fill o filla.

Una altra de les mesures es concentra en la cessió d'espais municipals per a la realització de casals i campus esportius, així com en l'assumpció del cost derivat de les despeses d'aigua i electricitat.

35.000 euros

De la mateixa manera, l'Ajuntament aporta 35.000 euros a l'agost per sufragar el cost de dos centres, que garantiran que nens de famílies en situació de precarietat econòmica puguin tenir cobertes les necessitats alimentàries bàsiques i disfrutar del temps lliure educatiu.

Hem contractat 16 cuidadors per atendre els nens amb discapacitat 

Un altre dels eixos de la nostra aposta política es basa a garantir la igualtat d'oportunitats de participació a tots els infants, independentment de les seves capacitats. Des de l'equip de Govern creiem que l'oci compartit possibilita l'aprenentatge i el respecte a la diferència i assenta les bases per a una societat diversa. Per això, hem contractat 16 cuidadors per atendre els nens amb discapacitat i garantir la seva participació en els centres ordinaris.

Notícies relacionades

A més, tal com succeeix en la resta de centres, les famílies amb menors amb necessitats especials rebran una bonificació perquè el preu de la casa d'educació especial de Ca n'Oriol sigui equiparable al de la resta. Aquestes mesures garantiran que tots els nens i nenes de Rubí puguin disfrutar de l'estiu en igualtat de condicions, més enllà de la seva situació personal i familiar. Aquesta aposta per l'oci estiuenc forma part de la nostra voluntat de construir una ciutat més pròxima i amable, una ciutat dels infants.

Més notícies de Rubí

Temes:

Rubí Nens Pobresa