'Recicla! Posa colors a la ciutat': així fomenta Rubí el reciclatge

L'Ajuntament posa en marxa una nova campanya que busca implicar als veïns i veïnes en la correcta recollida de residus i reduir-ne així els que acaben a l'abocador

rubi

rubi / LALI PUIG puig.lali@gmail.com

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / RUBÍ

Recicla! Posa colors a la ciutat és el lema de la campanya informativa que busca la millora de les xifres de recollida selectiva i reciclatge a Rubí a través de la implicació de la ciutadania. 

La campanya fa èmfasi en la necessitat que siguin els ciutadans els que posin en marxa el cicle del reciclatge a les seves llars amb la separació de residus.

PER SOTA DE LA MITJANA CATALANA

Rubí està a la cua dels municipis del Vallès en matèria de reciclatge ja que, segons dades del Consorci de Residus del Vallès Occidental, a la ciutat només se selecciona el 28% dels residus generats, mentre que la mitjana catalana en aquest apartat se situa en un 38,9%. A les urbanitzacions, aquest indicador cau a un 20,2%.

Per revertir aquesta situació, la campanya, que es va presentar divendres passat, se centra a oferir tota la informació i eines perquè els rubinencs assumeixin la recollida selectiva com un fet quotidià.

TROBADES PARTICIPATIVES 

L'alcaldessa, Ana María Martínez, fa una crida a la ciutadania de Rubí a fer un esforç per millorar en aquest àmbit i afirma que la voluntat del consistori és "posar totes les facilitats perquè els veïns i veïnes puguin fer la seva part. Si ho fem bé, és un benefici per a tots".

Notícies relacionades

La campanya ha organitzat una sèrie de trobades obertes a la participació dels veïns on s'explicaran els serveis municipals disponibles en matèria de recollida i gestió de residus. En aquestes trobades, els usuaris podran demanar el kit de recollida selectiva a la llar formada per tres bosses (paper, vidre i envasos) i el cub marró destinat a les restes orgàniques.

Més notícies de Rubí