Pel·lícules a la tele avui, diumenge, 16 de juliol del 2017

'Oro negro', a La Sexta; 'El gurú de las bodas', a Antena 3; 'El baile de la victoria', a La 2, i 'Golpe de Estado' i 'La habitación del pánico', a TVE-1, són els films més destacats de la nit

4
Es llegeix en minuts

La programació de pel·lícules avui a la tele té com a films més destacats 'Oro negro', a La Sexta; 'El gurú de las bodas', a Antena 3; 'El baile de la victoria', a La 2, i 'Golpe de Estado' i 'La habitación del pánico', a TVE-1.

OrO negrO

21.30 / LA SEXTA / Drama

Director: Jean-Jacques Annaud

Actors: Tahar Rahim, Antonio Banderas, Freida Pinto, Mark Strong, Riz Ahmed, Corey Johnson, Liya Kebede

País: França / Qatar (2011) 129 minuts

El penúltim treball estrenat de Jean-Jacques Annaud ('El nom de la rosa', 'L’os', 'Set anys al Tibet') va ser una coproducció en què, a més del realitzador francès, van participar el conegut productor tunisià Tarak ben Ammar i l’emir de Qatar. Tot plegat, per arribar als 40 milions de dòlars de pressupost que van convertir aquesta pel·lícula en la més cara sobre un tema àrab. Oro negro està basada en la novel·la 'Al sur del corazón' (1957), escrita per Hans Ruesch, que recrea l’època del descobriment dels pous de petroli a la península Aràbiga. Als anys 30, la troballa d’aquests rics jaciments per part de companyies dels Estats Units va provocar la guerra entre dos emirs (Antonio Banderas i Mark Strong) que ja s’havien barallat abans per una àmplia franja de territori desèrtic i havien arribat a fràgils acords de pau. Un jove unirà sota el seu comandament les tribus beduïnes del desert per aconseguir el poder. 


The mexican

15.45 / CUATRO / Intriga ★★★

Director: Gore Verbinski

Actors: Brad Pitt, Julia Roberts, James Gandolfini, J. K. Simmons, Bob Balaban, Sherman August, Michael Cerveris

País: EUA (2001)

Curiosa comèdia d’intriga i 'road movie'. Un sicari es troba enmig d’un dilema: ha de viatjar a Mèxic per encàrrec del seu cap per recuperar una valuosa pistola, mentre la seva nòvia li exigeix que deixi d’una vegada el mafiós.


AtracO pOr duplicaDO

18.10  / CUATRO / Intriga ★★★

Director: Rob Minkoff

Actors: Patrick Dempsey, Ashley Judd, Mekhi Phifer, Jeffrey Tambor, Tim Blake Nelson, Curtis Armstrong

País: EUA (2011) 87 minuts

Curiosa comèdia d’intriga a les ordres de Rob Minkoff. Tres delinqüents amb la tecnologia més moderna i dos xoriços de pacotilla conflueixen en l’atracament a un banc amb segrest inclòs.


Ismael

19.00 / TV-3 / drama ★★

Director: Marcelo Piñeyro

Actors: Belén Rueda, Mario Casas, Larsson do Amaral, Ella Kweku, Sergi López, Juan Diego Botto

País: Espanya (2013) 106 minuts

La segona pel·lícula que l'argentí Marcelo Piñeyro ha dirigit a Espanya. Un nen viatja sol des de Madrid fins a Barcelona per buscar el seu pare biològic. Trobarà la seva àvia, amb qui prosseguirà la ruta fins a Palamós, on es reuniran diversos personatges relacionats amb ell.


GOLPE dE EstaDO

22.05 / TVE-1 / Acció ★★★

Director: John Erick Dowdle

Actors: Owen Wilson, Lake Bell, Pierce Brosnan, Sterling Jerins, Spencer Garrett, Claire Geare, Byron Gibson

País: EUA (2015) 101 minuts

Cinquena i ambiciosa pel·lícula de Dowdle, director de discrets films de terror, com 'Quarantena'. El guió, coescrit amb el seu germà Drew, segueix les peripècies d’una família americana que s’ha desplaçat per passar les vacances a un país del Sud-est Asiàtic. Un cop allà, els sorprèn un violent cop d’Estat, en què els estrangers tenen totes les de perdre.


El gurÚ de lAs BODAs

22.10 / ANTENA 3 / Comèdia ★★

Director: Jeremy Garelick

Actors: Kaley Cuoco, Josh Gad, Kevin Hart, Alan Ritchson, Olivia Thirlby, Cloris Leachman, Nicky Whelan

País: EUA (2015) 98 minuts

Comèdia romàntica una mica gamberra i grollera. Un advocat raret i solitari, a punt de casar-se, no té ningú que li faci de padrí ni d’amics del nuvi. Així que recorre a un especialista en casaments.


El baIlE de la victOria

23.10 / LA 2 / Drama ★★★

Director: Fernando Trueba

Actors: Ricardo Darín, Abel Ayala, Miranda Bodenhofer, Ariadna Gil, Julio Jung, Mario Guerra, Marcia Haydée

País: Espanya (2009) 127 minuts

Adaptació de la novel·la d’Antonio Skármeta, que va col·laborar amb el mateix Trueba i el seu fill Jonás en el guió. La trama està ambientada a Xile, després de la dictadura de Pinochet. Una amnistia massiva allibera dos presos: un, més jove i esbojarrat, que pensa a venjar-se de l’alcaid, i un artista de les caixes fortes, que vol tornar amb la família.


LA habitacióN del pÁnicO

23.45 / TVE-1 / ‘Thriller’ ★★★

Director: David Fincher

Actors: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker, Dwight Yoakam, Jared Leto, Patrick Bauchau, Ian Buchanan

País: EUA (2002) 105 minuts

Tensa intriga, més que acceptable, del director de Seven. Aquí va ficar Jodie Foster i Kristen Stewart en un casalot equipat amb sistemes de seguretat i un refugi on tancar-se en cas de robatori.


A pUErta frÍa

1.00 /  TVE-1 / Drama  ★★★

Director: Xavi Puebla

Actors: Antonio Dechent, María Valverde, José Luis García Pérez, Héctor Colomé, Nick Nolte, José Ángel Egido

País: Espanya (2012) 80 minuts

Puebla torna a tocar la fibra de les relacions laborals, amb aquest cru retrat de l’univers dels venedors. Dechent broda un veterà comercial sevillà a un pas de l’acomiadament si no tanca una venda.


El solterO

0.15 / ANTENA 3 / Comèdia ★★★

Director: Gary Sinyor

Actors: Chris O'Donnell, Renée Zellweger, Hal Holbrook, James Cromwell, Artie Lange, Edward Asner, Marley Shelton

Notícies relacionades

País: EUA (1999) 101 minuts

Comèdia força ximpleta i més aviat rància. Un típic solter que vol seguir picotejant sense compromís, s'ha de casar en menys de 24 hores si vol cobrar l’herència de la seva àvia.

black-gold-di

black-gold-di