DEMANDA

Torrent busca empara al Tribunal Europeu de Drets Humans per investir Puigdemont

El president del Parlament presentarà una demanda de mesures cautelars per permetre a l'expresident presentar-se al debat

zentauroepp42051191 reunion mesa parlament  foto ferran sendra180213103138

zentauroepp42051191 reunion mesa parlament foto ferran sendra180213103138 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

El president del Parlament, Roger Torrent, presentarà una demanda de mesures cautelars davant el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) perquè es permeti a Carles Puigdemont presentar-se a la investidura.

La iniciativa forma part de les mesures que Torrent impulsarà per oferir a l'expresident les "garanties" que va demanar per poder afrontar la sessió sense ser detingut quan entri a Espanya.

Al seu compte de Twitter, el president de la Cambra ha assegurat que està disposat a anar "fins on faci falta per defensar la institució i els drets" de Puigdemont.

Notícies relacionades

Les demandes davant el TEDH es presenten a títol individual. Per això, el president del Parlament demanarà als diputats de la Cambra que se sumin a la proposta.

La Cambra catalana també ha presentat les al·legacions davant el Tribunal Constitucional respecte a les mesures cautelars imposades per impedir la investidura a distància de Puigdemont.