VOT ANUL·LAT

El Senat amonesta una senadora amb discapacitat de Podem que va enviar un assistent a votar per ella

El vicepresident primer de la Cambra alta destaca que s'han posat els mitjans i s'han eliminat tots els obstacles perquè pugui fer la seva feina amb normalitat

zentauroepp31544047 madrid 22 10 2015 politica  el secretario general de podemos180213143843

zentauroepp31544047 madrid 22 10 2015 politica el secretario general de podemos180213143843

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Mesa del Senat ha acordat per unanimitat amonestar la senadora amb discapacitat d'Units PodemVirginia Felipe, que en el ple de la setmana passada va enviar-hi un assistent a votar en el seu lloc, al no arribar ella a temps, i ha decidit l'anul·lació d'aquest vot.

L'advertiment se li enviarà per escrit a la senadora i suposa un avís que si en el futur es produeix una altra circumstància greu com aquesta, s'enfrontarà a sancions més elevades.

Notícies relacionades

El vicepresident primer de la Cambra, Pedro Sanz, ha subratllat que no és una decisió sobre "una senadora amb discapacitat" sinó sobre una senadora que té una situació "normalitzada" i que pot treballar en similars circumstàncies que la resta de parlamentaris. "S'han posat tots els mitjans i eliminat tots els obstacles perquè pugui portar a terme la seva tasca amb normalitat. Fa dos anys que vota", ha agregat Sanz, abans de detallar que el Senat ha gastat 113.731 euros en obres per facilitar la seva accessibilitat i que pugui treballar com qualsevol altre senador.

Després de conèixer la decisió de la Mesa, Virgina Felipe, que pateix atròfia muscular espinal, ha eludit fer declaracions a la premsa a l'espera de rebre per escrit l'amonestació.