TRIBUNALS

El jutge investigarà una querella per tocaments i lesions a una activista de l'1-O

El titular del jutjat número 7 de Barcelona admet la denúncia contra l'actuació de la Policia Nacional en un col·legi de Barcelona

Institut Pau Claris policia 1-O / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge de Barcelona que investiga les càrregues policials de l'1-O ha admès a tràmit la querella interposada per una dona que va denunciar tocaments lesions per part de la Policia Nacional al CEIP Pau Claris de la capital catalana. La denunciant, Marta T., era en aquest centre com a integrant de l'organització del referèndum unilateral.

En una interlocutòria, a la qual ha tingut accés l'agència Efe, el titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona acorda investigar la querella que va interposar Marta T. per un delicte contra la integritat moral i un altre de lesions, amb l'agreujant d'odi, motivació ideològica i de gènere, per les lesions als dits de la mà i els tocaments que va patir, segons la seva versió, per part de la Policia Nacional.

En declaracions a EL PERIÓDICO el mateix 1 d'octubre, la Marta va relatar l'agressió soferta per part d'un agent de la Policia Nacional, així com els tocaments de què va ser víctima.

Marta Torrecilla agredida a l’Institut Pau Claris. / periodico

L'activista està representada en aquesta causa per l'organització Alerta Solidària, que ha demanat al jutge que citi com a investigat el subinspector de la Policia Nacional que han identificat com a suposat autor de les ferides a la mà que va patir la noia.

Cap imputat de moment

No obstant, el jutge, que està pendent que els Mossos d'Esquadra li entreguin la còpia de tots els vídeos aportats a la causa ordenats de manera cronològica i per col·legi electoral, s'ha limitat de moment a admetre a tràmit la querella, sense esmentar a ningú com a imputat per ara.

Aquesta noia, que estava personada com a perjudicada fins a l'admissió a tràmit de la seva querella, era una dels més de 250 lesionats de l'1-O que havien denunciat les càrregues davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona.

Notícies relacionades

De fet, el jutge ja ha acordat citar com a investigats, a l'espera del resultat de diverses diligències, un subinspector i un agent de la Policia Nacional per la seva actuació l'1-O a l'Escola Mediterrània de Barcelona, acusats de lesionar tres persones.

En vista de la quantitat de vídeos aportats a la causa, el jutge ha requerit recentment als Mossos que elaborin una còpia de treball per a cadascun dels punts de votació, que s'investiguen en diferents peces separades, en què hauran d'incloure tots els vídeos que corresponguin amb el lloc dels fets i ordenar-los de manera cronològica, des de cinc minuts abans de l'arribada de la Policia fins a cinc minuts després que se n'anessin.