FRONT JUDICIAL

El jutge imputa quatre empresaris per la publicitat de l'1-O

Les firmes dels investigats estan relacionades amb l'elaboració i distribució de propaganda del referèndum

GRA169. MADRID, 17/09/2017.- Combo de fotografías facilitadas por la Guardia Civil que ha ha intervenido en una empresa de la localidad barcelonesa de Montcada i Reixac más de 1,3 millones de carteles, dípticos y folletos del referéndum independentista del 1 de octubre, suspendido por el Tribunal Constitucional, junto a carteles a favor del sí y de la CUP. Según ha informado el Ministerio de Interior, se trata de la mayor incautación de la Guardia Civil hasta el momento, tras tres días de campaña electoral, y en total se han intervenido casi un millón y medio de unidades de material de promoción del referéndum, así como lanchas para su impresión. EFE

GRA169. MADRID, 17/09/2017.- Combo de fotografías facilitadas por la Guardia Civil que ha ha intervenido en una empresa de la localidad barcelonesa de Montcada i Reixac más de 1,3 millones de carteles, dípticos y folletos del referéndum independentista del 1 de octubre, suspendido por el Tribunal Constitucional, junto a carteles a favor del sí y de la CUP. Según ha informado el Ministerio de Interior, se trata de la mayor incautación de la Guardia Civil hasta el momento, tras tres días de campaña electoral, y en total se han intervenido casi un millón y medio de unidades de material de promoción del referéndum, así como lanchas para su impresión. EFE / EFE

1
Es llegeix en minuts
Efe

El jutge de Barcelona que indaga els preparatius del referèndum independentista ha citat a declarar com a investigats quatre empresaris vinculats a la fabricació i distribució de publicitat de l'1-O.

En una providència, a què ha tingut accés Efe, el titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona cita per al 7 de març els quatre investigats, els primers empresaris que compareixen davant el jutge per participar en els actes d'organització del referèndum, sabent que havia sigut suspès pel Tribunal Constitucional.

Notícies relacionades

Els empresaris ja van ser citats a declarar com a investigats pels delictes de desobediència i malversació davant la Guàrdia Civil, cos al qual el jutge va encarregar indagar els preparatius de l'1-O.

Les empreses dels investigats estan relacionades amb l'elaboració i distribució de diversos carregaments de díptics i fullets emmarcats en la campanya publicitària que la Generalitat va impulsar per promoure l'1-O i que van ser intervinguts per la Guàrdia Civil, els dies previs al referèndum.