DECLARACIÓ DAVANT EL SUPREM

Boya: "Si entro a la presó, només en sortiré quan tinguem la república"

L'exdiputada de la CUP diu que no renunciarà "ni a una coma" del programa electoral ni del referèndum

L’exdiputada de la CUP diu que si entra a la presó només en sortirà quan hi hagi la república. / ACN

1
Es llegeix en minuts
Efe

Mireia Boya, exdiputada de la CUP en la legislatura passada, va explicar aquest dilluns l'estratègia que pensa seguir en la seva declaració davant el Tribunal Suprem per un presumpte delicte de rebel·lió, i pensa actuar en sentit contrari al que han fet la resta d'imputats en la causa que ja han comparegut davant el jutge Pablo Llarena: "Com que no serveix de res abjurar de la pròpia ideologia per evitar la repressió, prefereixo anar de cara i reivindicaré davant el jutge que l'1 d'octubre vam guanyar". "Si entro a la presó, només en sortiré quan tinguem la república", va afegir la dirigent anticapitalista, que ha d'anar a declarar demà dimecres.

En una roda de premsa a Lleida, Boya va assegurar tenir assumits els riscos als quals s'enfronta, si bé va confiar que "si es dona el pitjor dels escenaris, les forces polítiques independentistes sàpiguen reaccionar amb una estratègia conjunta i coordinada".

L'exdiputada també va acusar el Suprem de fer ús del "dret penal de l'enemic", ja que, al seu parer, se'ls jutja pel que pensen "amb penes totalment desproporcionades de fins a 30 anys de presó". En aquest sentit, Boya va explicar que la causa per la qual se la processa s'ha construït sobre un atestat de la Guàrdia Civil que, al seu parer, és "parcial i interessat". "Construeix un relat de violència que només va existir per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil als col·legis l'1 d'octubre passat", va incidir.

La politització de la justícia

Notícies relacionades

Boya va subratllar que defensar el dret d'autodeterminació dels pobles, aplicar un programa electoral, pensar diferent i sortir al carrer a manifestar-ho i reivindicar "de manera pacífica" el dret a votar, "no és delicte".

"Si hem de convertir aquesta causa en un verdader judici polític, doncs fem-ho", va argumentar Boya, que va sentenciar que "la justícia polititzada és el taló d'Aquil·les de l'Estat espanyol". Per últim, Boya va advertir que la CUP no renunciarà "ni a una coma" d'un programa electoral que "ningú ha invalidat".