RODA DE PREMSA

Puigdemont: "Estic treballant per poder anar al ple d'investidura"

El candidat de JxCat demana a les autoritats espanyoles que el deixin tornar "sense cap risc" de ser detingut

zentauroepp41745931 catalonia s sacked president carles puigdemont  r  is welcom180123121947

zentauroepp41745931 catalonia s sacked president carles puigdemont r is welcom180123121947 / JONATHAN NACKSTRAND

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Estic treballant per poder anar al Parlament (al ple d'investidura) i poder debatre amb la resta de diputats". Aquest és l'objectiu dels pròxims "dies i hores" del candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, segons ha explicat ell mateix en la roda de premsa que ha ofert aquest dimarts al Parlament de Dinamarca després d'una reunió amb diputats del país nòrdic.

L'expresident ha instat les autoritats espanyols a deixar-lo tornar "sense cap risc" de ser detingut (cal recordar que pesa sobre ell una ordre d'arrest en territori espanyol) com a "primer pas per a la restauració democràtica que es necessita".

No obstant, Puigdemont ha mirat de desmentir les especulacions sobre un possible retorn d'incògnit per assistir al ple, que aquest mateix dimarts ha alimentat el mateix ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido. "Que ningú faci més especulacions del que és necessari ni reforci més fronteres del que és necessari", ha dit, en clara al·lusió a les declaracions de Zoido sobre el treball de les forces de seguretat de l'Estat per evitar que Puigdemont pugui entrar a Espanya "en helicòpter, en vaixell o al maleter d'un cotxe".

Notícies relacionades

Per una altra part, el candidat ha qualificat de "sorprenents" i "delirants" els arguments del jutge del Suprem Pablo Llarena per rebutjar activar l'euroordre amb motiu del seu viatge a Dinamarca. Segons la seva opinió, és una mostra de "debilitat" afirmar "que algú per evitar ser detingut vulgui ser detingut".

Puigdemont també ha confirmat que demà dimecres es reunirà a Brussel·les amb el president del Parlament, Roger Torrent.