ENTREVISTA

Puigdemont diu que es pot governar des de Brussel·les i no des de la presó

El candidat de JxCat veu possible ser president gràcies a les "noves tecnologies" i reitera que el reglament del Parlament permet la seva investidura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident Carles Puigdemont ha donat aquest divendres una pista sobre les seves intencions: es quedarà a Brussel·les i intentarà ser investit president perquè, segons ha argumentat, les regnes del Govern no es poden portar "des de la presó".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puigdemont ha reiterat la seva voluntat de ser reelegit i ha considerat que d'aquesta manera es reflectirà el que van votar la majoria dels catalans en els comicis del 21 de desembre. "La gent va votar restitució d'una manera molt contundent en unes condicions d'extrema dificultat i adversitat", ha subratllat.

L'expresident ha considerat que el reglament del Parlament permet, sense cap dubte, les vies que ell mateix defensa per ser investit a distància; això és: la telemàtica o la delegada. A més, ha recalcat que podrà exercir perfectament les funcions de cap del Govern des de Brussel·les gràcies a les "noves tecnologies".

Notícies relacionades

"El que segur que no podria fer és governar des de la presó", ha afegit, alhora que ha insistit que com a diputat elegit el 21-D és "perfectament investible" i hi té "tot el dret del món".

Per una altra part, Puigdemont ha rebutjat que estigui fugit de la justícia espanyola. "Vaig venir a Brussel·les en plena llibertat. Han retirat l'euroordre i, per tant, ara no se'm persegueix", ha destacat.

zentauroepp41573159 catalonia s ousted regional president carles puigdemont  c  180119083214

zentauroepp41573159 catalonia s ousted regional president carles puigdemont c 180119083214 / JOHN THYS