QÜESTIÓ ESPINOSA

Torrent, sobre la investidura a distància: "No em plantejo situacions hipotètiques"

El president del Parlament inicia avui amb Domènech i Iceta la ronda de contactes amb tots els grups per proposar un candidat a la Presidència de la Generalitat

El president del Parlament es mostra disposat a anar a Brussel·les, si Puigdemont és qui suscita més consens. / atlas vídeo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou president del Parlament, Roger Torrent, ha rebutjat en totes les entrevistes que ha concedit des que va ser designat ahir avançar la seva posició sobre una suposada investidura telemàtica o delegada de Carles Puigdemont. "No em plantejo situacions hipotètiques perquè, entre altres coses, no decideix només el president del Parlament, sinó tota la Mesa", ha declarat aquest dijous als micròfons de RAC-1.

Torrent ha evitat en tot moment posicionar-se sobre aquesta qüestió i ha considerat que ara és el moment de parlar amb tots els grups de la Cambra per veure proposar un candidat a la Presidència de la Generalitat. Aquest dijous té previst reunir-se amb el líder de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, i el del PSC, Miquel Iceta. I la seva voluntat és acabar demà aquesta ronda de contactes.

Notícies relacionades

"Anirem pas a pas, primer hem de parlar amb tots els grups de la Cambra, veure quin candidat o candidata suscita més consens (...) i si és Puigdemont qui té més consens al seu voltant, haurem de parlar de com s'afronta aquesta investidura. Sigui com sigui, jo vaig fer ahir una crida a tots els diputats a respectar la institució i a respectar els mandats democràtics i les voluntats expressades a les urnes", ha destacat en una altra entrevista a Catalunya Ràdio.

A més dels seus contactes amb els representants dels grups parlamentaris, Torrent també té avui a l'agenda presidir la primera reunió de la Mesa de la dotzena legislatura, a les 11.30 hores.