ENTREVISTA AMB LA VICEPRESIDENTA DEL GOVERN

Santamaría, sobre una possible tornada de Puigdemont: "No n'hi ha prou amb la investidura, [el 155] s'acaba amb la presa de possessió"

La vicepresidenta "no entrarà en hipòtesis, ni en decisions que corresponen als jutges i no al Govern"

La vicepresidenta confia que el nou president del Parlament respecti la legalitat, el reglament i la Constitució. / atles vídeo

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recalcat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució "s'acaba amb una presa de possessió". "No n'hi ha prou amb la investidura. És necessari que físicament el president de la Generalitat assumeixi el càrrec i que es produeixi aquest traspàs en circumstàncies ordinàries", ha assenyalat.

En una entrevista a la cadena COPE, Santamaría ha subratllat que "no entrarà en la hipòtesi [d'una possible tornada a Espanya de Puigdemont], ni en decisions que corresponen als jutges i no al Govern".

"El temps és inexorable i els terminis són molt clars”, ha insistit Santamaría, per després recalcar que estan “preparats per fer que respongui davant la justícia, que és el que ha de fer".

Notícies relacionades

"És impossible, Puigdemont ha arribat al final del trajecte. No pot ser president de la Generalitat i ho sap, i també ho sap l'independentisme. Pot intentar mantenir aquest mite que s'autoconstrueix, però no serà president de la Generalitat", ha dit.

Preguntada per si a l'Executiu li convindria que els polítics presos per l'1-O estiguessin lliures, ha indicat que "a qualsevol Govern de qualsevol democràcia el que  li convé és que s'apliqui la llei".