Puigdemont renuncia al vot delegat en l'obertura del Parlament

Els diputats electes que són a Brussel·les eviten la confrontació en la primera sessió de la legislatura

zentauroepp41389346 puigdemont180101175522

zentauroepp41389346 puigdemont180101175522 / JOHN THYS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident Carles Puigdemont i la resta de diputats electes que són a Brussel·les --Clara Ponsatí, Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Serret-- han optat finalment per no sol·licitar el vot delegat en la sessió constitutiva del Parlament, que tindrà lloc aquest dimecres, segons ha explicat l'exconseller Jordi Turull en declaracions a RAC-1.

L'encara presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha expressat en la mateixa línia a TV-3, al confirmar que "no tots" els diputats electes independentistes que s'absentaran del ple han demanat delegar avui el seu vot.

D'aquesta manera, els independentistes evitaran un primer xoc amb les forces constitucionalistes, que havien advertit que en cas que la Mesa d'Edat els permetés aquesta possibilitat demanarien la reconsideració. A més, el Govern central va assegurar ahir que recorreria immediatament al Tribunal Constitucional.

Notícies relacionades

A l'informe elaborat pels lletrats del Parlament es rebutja la delegació del vot en el cas dels diputats fugits a Brussel·les, mentre que deixava en mans de la Mesa d'Edat la decisió sobre aquesta opció per als parlamentaris que estan empresonats, com ho va fer el jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa per rebel·lió, Pablo Llarena.

Forn i Sànchez ho sol·licitaran

Per contra, Turull ha explicat que els electes de Junts per Catalunya que estan en presó preventiva, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, sí que sol·licitaran a la Mesa d'Edat la delegació del vot.