PODEM

Pablo Iglesias, sobre Tabàrnia: "Ja n'hi ha prou de prendre-li el pèl a la gent, continuem amb el circ"

"La dinàmica de guerra de banderes no ens ajuda als espanyols ni als catalans", diu el secretari general de Podem

zentauroepp41351613 graf3850  madrid  18 12 2017   el secretario general de pode171218183914

zentauroepp41351613 graf3850 madrid 18 12 2017 el secretario general de pode171218183914 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, creu que Tabàrnia és "un circ". "La dinàmica de guerra de banderes no ens ajuda als espanyols ni als catalans", ha opinat Iglesias a Telecinco, i ha reconegut que la seva formació ha fracassat al no evitar que "l'agenda social" hagi "desaparegut a Catalunya i Espanya" desplaçada pel desafiament independentista. "És un fracàs que només es parli de banderes", ha admès.

En aquest sentit, Iglesias també ha criticat la resposta a l'independentisme català amb el projecte de Tabàrnia, que planteja una comunitat autònoma dins de Catalunya formada per territoris de les províncies de Barcelona i Tarragona, i que aquest dimarts s'ha presentat, sarcàsticament, amb el dramaturg Albert Boadella com el seu "president a l'exili".

Notícies relacionades

"Ja n'hi ha prou de prendre-li el pèl a la gent, continuem amb el circ", ha dit Iglesias, que, reconeixent que "l'humor és molt saludable", ha criticat aquesta iniciativa perquè "al final permet que els corruptes de sempre segueixin manant", segons la seva opinió.

En aquest sentit, ha negat que Podem hagi qüestionat la integritat territorial d'Espanya. "Ningú amb comptes a Suïssa o Andorra em donarà lliçons de ser espanyol, ni ens donarà ni mitja lliçó de patriotisme. Però els demòcrates sabem que són les decisions dels ciutadans les que donen forma a la llei, i no al revés", ha exposat.