POLÈMICA A JUSTÍCIA

El Govern justifica que Catalá inaugurés un bufet que defensa defraudadors

L'Executiu al·lega que s'ha d'escoltar el sector privat

zentauroepp41043275 madrid 22 11 2017 pleno del congreso  sesi n de control al g171122115303

zentauroepp41043275 madrid 22 11 2017 pleno del congreso sesi n de control al g171122115303 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern de Mariano Rajoy ha justificat la presència del ministre de Justícia, Rafael Catalá, en la inauguració d'un despatx d'advocats especialitzat a defensar defraudadors i al·lega que ja havia inaugurat bufets privats altres vegades perquè considera que una de les seves obligacions és escoltar tots els professionals de la justícia.

L'Executiu respon d'aquesta manera a una pregunta parlamentària del coordinador federal d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, que demanava saber els motius que havien portat Catalá a assistir l'octubre passat a la inauguració a Madrid del despatx d'advocats G.C. Legal i a més publicar-ho al seu compte personal de Twitter, juntament amb quatre fotografies, presentant-los com a "advocats al servei dels ciutadans".

Garzón es preguntava si és habitual la visita de Catalá a despatxos d'advocats especialitzats en la defensa de clients immersos en blanqueig de capitals, delictes contra el patrimoni i l'ordre socioeconòmic o delictes contra la hisenda pública i la Seguretat Social, com es presenta el despatx d'advocats G.C. Legal a la seva pàgina web.

¿Conflicte d'interessos?

I com que no era la primera vegada que el titular de Justícia assistia a la inauguració d'un bufet d'advocats, Garzón entén que hi pot haver algun tipus de conflicte d'interessos, i per això demanava explicacions a l'Executiu.

En la seva resposta, el Govern confirma que tant Catalá com la resta del seu equip de col·laboradors del Ministeri de Justícia assisteixen "habitualment" a actes d'inauguració de despatxos, ja que entén que "entre les seves obligacions" hi ha la "d'escoltar" el sector de la justícia i "recolzar" tots els seus professionals.

A més, apunta que per al "bon desenvolupament de les polítiques de Justícia" és important conèixer les demandes del sector i, per tant, "participar en els seus actes i en aquelles trobades que facilitin acostar les demandes del sector al Ministeri de Justícia".

No era la primera vegada

Notícies relacionades

I acompanya aquestes explicacions amb una llista dels actes de despatxos i empreses als quals ha assistit Catalá des del setembre del 2014. En concret, amb la inauguració de l'octubre passat, són quatre les vegades que ha anat a la inauguració d'un bufet: la de la nova seu de Herbert Smith Freehills Spain, el juny del 2015, la de Carlos Cuesta Abogados y Asesores Financieros i la de les oficines d'Eversheds Nicea, el setembre i l'octubre del mateix any.

Així mateix, l'Executiu informa d'altres actes organitzats per diferents despatxos d'advocats per a la presentació de llibres, per a l'entrega de premis, per a la inauguració i la clausura de diverses jornades, trobades i taules de debat o per a la participació en homenatges.