CORRUPCIÓ AL PP

Barreiro admet tractes amb 'Púnica' però nega davant el Suprem el desviament de fons públics

La senadora del PP afirma que el contracte per millorar la seva reputació l'havia de pagar el PP

img 1742

img 1742 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

La senadora del PP i exalcaldessa de Cartagena (Múrcia) Pilar Barreiro va negar ahir davant la magistrada del Tribunal Suprem Ana María Ferrer haver comès cap irregularitat en els concerts que va establir amb empreses d’Alejandro de Pedro –presumpte aconseguidor de la trama Púnica– per defraudar l’Ajuntament de Cartagena i la Conselleria d’Educació de la Regió de Múrcia.

Sobre un dels contractes, dirigit a millorar la seva reputació a les xarxes socials i que no es va arribar a firmar, va dir que estava previst que el pagués el partit, segons el seu advocat, José Pardo, que a diferència de la parlamentària va atendre la premsa després de la gairebé hora i mitja de declaració de la seva clienta. «No hi va haver cap pagament amb diner públic», va insistir, abans d’afegir que Barreiro no sap res de l’expresident murcià Pedro Antonio Sánchez. 

El lletrat va assenyalar també que «no hi ha cap delicte digui el que digui la UCO» de la Guàrdia Civil. «Hi ha una cosa que és la lògica aristotèlica, i hi ha una altra lògica que és la de Lewis Carrol, el d’Alícia al País de les Meravelles. A mi agrada en dret utilitzar la lògica aristotèlica, i les conclusions de la UCO, com va arribar el jutge Velasco i després el Suprem, perquè és una corretja de transmissió, són errònies totalment», va insistir.

Pardo va assenyalar que la seva defensada es troba en la mateixa situació que fa dos anys, quan el Suprem va arxivar la causa oberta per la urbanització Nova Carthago. «A la meva clienta la van crucificar els mitjans i al final el Suprem amb molt bon criteri va arxivar el tema, i ara és exactament el mateix», va afirmar, per afegir que en aquest cas la premsa hauria de «demanar perdó, perquè la pobra ho està passant molt malament».

Per últim, va rebutjar la petició de Ciutadans de sol·licitar la dimissió de Barreiro com a requisit perquè aquest partit recolzi els Pressupostos Generals de l’Estat d’aquest 2018: «És una bogeria», va sentenciar. Però el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va insistir ahir que la renúncia de Barreiro és imprescindible per «complir l’acord» de legislatura. Nou avís de cara a la negociació dels Pressupostos.

CINC POSSIBLES DELICTES

Barreiro va ser interrogada per presumptes delictes de frau, malversació de cabals públics, suborn, prevaricació continuada i revelació d’informació reservada.

Notícies relacionades

La fiscalia es va posicionar a favor d’investigar Barreiro després que l’exjutge d’instrucció de l’Audiència Nacional Eloy Velasco –que va estar investigant el cas Púnica fins que va ser ascendit a la nova Sala d’Apel·lacions d’aquest òrgan judicial– remetés una exposició raonada a l’alt tribunal.

En la seva interlocutòria, precisa que els fets més rellevants investigats en la trama corrupta relacionats amb l’aforada són l’existència de suposats concerts amb firmes de De Pedro. En l’exposició raonada del llavors magistrat del Jutjat Central d’Instrucció número 6 se subratllava també que la senadora del PP presumptament va sufragar amb diner públic treballs particulars com la neteja i cura de la seva reputació a les xarxes socials i la creació d’un diari digital que emetés informacions favorables.