VÍCTIMES DEL TERRORISME

El Rei Felip VI, a les víctimes del terrorisme: "El vostre dolor és el de tot Espanya"

La FVT concedeix el premi en defensa dels DDHH Adolfo Suárez 2017 al monarca

zentauroepp41609917 madrid  15 01 2018  entrega de los premios fundaci n v ctima180115130212

zentauroepp41609917 madrid 15 01 2018 entrega de los premios fundaci n v ctima180115130212

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El rei Felip VI va prometre ahir a les víctimes del terrorisme que sempre tindran el suport de la Casa Reial per la seva defensa de «la llibertat, la democràcia i la convivència», així com per ser exemple de «com cultivar la bona llavor de la concòrdia» entre espanyols, una visió presa de l’ideari de l’expresident del Govern Adolfo Suárez.

El Monarca va rebre ahir el premi en defensa dels Drets Humans Adolfo Suárez, que concedeix cada any la Fundació de Víctimes del Terrorisme (FVT). «El meu suport permanent a les víctimes del terrorisme, a la seva memòria, a la seva dignitat. El seu dolor ha sigut sempre el dolor de la Corona, el dolor de tot Espanya», va recalcar en el seu discurs.

«Com a Rei, i sobretot com a persona, em tindreu sempre al vostre costat», va garantir Felip VI davant els representants dels afectats pel terrorisme d’ETA i el gihadista, els col·lectius que precisament van protagonitzar el primer acte oficial del seu regnat, només dos dies després de la seva proclamació el 19 de juny del 2014.

«COMPROMÍS MORAL»

La cerimònia es va celebrar al Museu Reina Sofía de Madrid i va comptar amb la presència de Letizia i el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido. Felip de Borbó va rebre l’estatueta de mans de la presidenta de la FVT, Marimar Blanco

Segons el cap de l’Estat, el premi suposa l’«esperó i la reafirmació d’un compromís moral», «en nom de tots els espanyols» que rebutgen la violència i que senten «un deute permanent» amb les seves víctimes. D’aquestes va destacar la seva «generositat i dignitat» malgrat haver conegut «el dolor més gran» per «l’acció criminal i covarda d’uns assassins mancats de valor, de principis i d’humanitat, carregats d’odi i de menyspreu al sagrat valor de la vida humana i enemics de la convivència pacífica i democràtica en llibertat i justícia».

UN RECORD PER A SUÁREZ

Notícies relacionades

Felip VI va tenir així mateix unes paraules de record per a Adolfo Suárez, que dona nom al premi, i va rememorar les paraules que aquest va pronunciar al recollir el premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia el 1996, quan va animar els espanyols a «cultivar la bona llavor de la concòrdia». 

El cap de l'Estat s'uneix al palmarès d'un premi que han obtingut en edicions anteriors la jutge Laurene Le Vert, la Policia i la Guàrdia Civil, o les fundadores de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), entre altres.