Mas demana a Puigdemont "pensar en el país" amb la seva investidura

L'expresident recomana una investidura que sigui "un projecte de tots"

zentauroepp40388945 gra269  barcelona  02 10 2017   el presidente de la generali180109153558

zentauroepp40388945 gra269 barcelona 02 10 2017 el presidente de la generali180109153558 / ANDREU DALMAU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha recomanat aquest diumenge al també expresident Carles Puigdemont "pensar en el país" i en el "projecte de tots" a l'hora de decidir sobre una hipotètica investidura, encara que ha recalcat que no vol "condicionar" la seva decisió en aquest sentit.

En una entrevista amb Ana Pastor al programa 'El objetivo' de La Sexta, Mas ha assegurat que ningú és "imprescindible" i ha comparat l'actual situació de Puigdemont, fugit a Brussel·les, amb la seva pròpia situació de fa dos anys, quan va renunciar a encapçalar de nou la Generalitat per les exigències de la CUP i va deixar pas al mateix Puigdemont.

No obstant, Mas ha recalcat que, encara que confia que la manera d'actuar de Puigdemont sigui "igual", en al·lusió al principi de "pensar en el país", això no vol dir que el seu successor "faci el mateix" i no presenti candidatura.

"Jo podria haver convocat eleccions, en lloc de convocar-ne, vaig marxar. Per a mi això era interès de país. Confio que aquesta manera d'actuar la tingui igual, no vull dir que faci el mateix", ha argumentat Mas.

A la pregunta de si és possible una investidura telemàtica de Puigdemont, Mas ha considerat que en les actuals condicions excepcionals "s'haurà de veure com es poden interpretar les normes".

A judici de Mas, que ha apuntat que Puigdemont no li va comentar que se n'anava a Bèlgica, el temps li ha donat la raó a l'expresident, que ara ha d'afrontar "familiarment i personalment" una decisió delicada, perquè "si torna sap que anirà a la presó".

Sobre el 'cas Palau': "Ho he deixat tot"

Sobre el 'cas Palau' -l'Audiència de Barcelona notificarà aquest dilluns la sentència sobre l'espoli d'aquesta infraestructura, pel qual el fiscal demana 14 anys de presó per al saquejador confés Fèlix Millet i vuit per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar-, Mas ha considerat que més responsabilitats polítiques de les que ha assumit no són possibles: "Ho he deixat tot".

Notícies relacionades

Sobre el seu futur, Mas no ha descartat tornar a la primera línia, encara que ha recalcat que "el més probable és que no".

"No li dic que no, però no tinc pla concret. No ho puc descartar. El més probable és que no", ha sentenciat.