TEXT POLÈMIC

El Govern d'Aragó retira un llibre de text català per "manipular la història"

L'obra és de Literatura Universal i de l'editorial barcelonina Casals i el contingut polèmic és el que parla de Corona Catalanoaragonesa en comptes de Corona d'Aragó quan es refereix a l'època del Renaixement

cmontanyes41576837 libro180112220832

cmontanyes41576837 libro180112220832

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El Departament d'Educació del Govern d'Aragó ha retirat un llibre de text, utilitzat a l'institut Ramón y Cajal d'Osca, per contenir l'expressió Corona Catalanoaragonesa, segons informa EL PERIÓDICO DE ARAGÓN. En el text del llibre de Literatura Universal i en l'apartat referit al Renaixement s'afirma que "el sud de Itàlia i les illes de Sardenya i Sicília van formar part durant diversos segles de la Corona Catalanoaragonesa", en comptes de la Corona d'Aragó, que és la denominació correcta.

El llibre és de l'editorial catalana Casals, amb seu a Barcelona, i va sortir a la venda per primera vegada el 2015. Ha sigut utilitzat al llarg de dos cursos de primer de Batxillerat i en l'actualitat el fan servir 16 estudiants en una assignatura optativa. 

Carta als pares

La Conselleria d'Educació ha avisat altres centres d'ensenyament aragonesos perquè retirin l'obra del seu programa d'ensenyament. La consellera, Mayte Pérez, ha donat instruccions també perquè es revisin altres obres d'aquesta editorial per si hi detecten errors. També ha assenyalat que ha enviat una carta als pares dels alumnes per explicar-los les raons de la retirada del llibre de text

Notícies relacionades

La directora provincial d'Educació d'Osca, per la seva banda, que ha sigut la que ha alertat la conselleria de l'anomalia, ha qualificat la denominació utilitzada en el llibre com una "falsedat i una manipulació de la història".

L'1 de desembre passat, la Conselleria d'Educació d'Aragó va crear una entitat "per vetllar pel rigor històric dels continguts educatius" i, entre les seves atribucions, hi ha detectar els errors que apareixen en els llibres de text.