TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

El TC admet a tràmit el recurs de Podem contra el 155

El ple paralitza el termini de la Generalitat per personar-se i fer al·legacions

El recurs del Parlament no s'admetrà fins al pròxim ple, que es reuneix cada dues setmanes

zentauroepp39987795 imatge exterior de la fa ana del tribunal constitucional  el171219131432

zentauroepp39987795 imatge exterior de la fa ana del tribunal constitucional el171219131432 / TANIA TAPIA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El ple del Tribunal Constitucional tindrà la seva primera oportunitat per pronunciar-se sobre l'article 155 de la Constitució a partir del recurs presentat per Podem. A la reunió d'aquest dimecres ha admès a tràmit la impugnació presentada per la formació morada, com va avançar aquest diari.

La decisió s'ha produït una vegada comprovat que el recurs d'inconstitucionalitat compleix amb tots els requisits formals: ha sigut interposat per almenys 50 diputats, compta amb els poders necessaris i es va presentar en el termini previst. La ponent de la resolució que es dictarà serà la vicepresidenta de l'alt tribunal, Encarnación Roca, que al seu dia va ser designada per formar part del màxim intèrpret de la Constitució per CiU. 

Notícies relacionades

La providència d'admissió concedeix al Congrés, el Senat i el Govern de Mariano Rajoy un termini de 15 dies per personar-se i presentar al·legacions. El termini donat a la Generalitat queda en suspens "amb l'objectiu d'evitar un conflicte en la defensa dels interessos de l'Estat i Catalunya", mentre no hi hagi un nou Govern al capdavant de la comunitat autònoma.

L'admissió a tràmit del recurs interposat pel Parlament es produirà previsiblement en la pròxima reunió del ple de l'alt tribunal, que se celebra cada dues setmanes, una vegada s'hagi comprovat que compta amb tots els requisits formals. El ponent serà Pedro González Trevijano.