LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Correa confessa que el PP de Camps pagava en negre i que empresaris sufragaven els seus actes

El presumpte cap de la 'trama Gürtel' presenta un escrit per intentar arribar a un acord amb la fiscalia

El judici pel presumpte finançament irregular del partit a la Comunitat Valenciana començarà d'aquí uns dies

GRAF081 VALENCIA 09 11 2017 - Los cabecillas de la trama Gurtel Francisco Correa en la imagen Pablo Crespo y Alvaro Perez el Bigotes comparecen desde la carcel por el sistema de videoconferencia ante la comision de Les Corts Valencianes que investiga la gestion de Feria Valencia EFE Kai Forsterling / Kai Foersterling (EFE)

GRAF081  VALENCIA  09 11 2017 - Los cabecillas de la trama Gurtel Francisco Correa   en la imagen    Pablo Crespo y Alvaro Perez  el Bigotes  comparecen desde la carcel por el sistema de videoconferencia ante la comision de Les Corts Valencianes que investiga la gestion de Feria Valencia EFE  Kai Forsterling
jgblanco38342805 valencia 8 5 2017  pol tica francisco camps comisi n investi170508114533

/

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Francisco Correa, el cap de la trama Gürtel, ha estirat finalment la manta i ha destapat el finançament irregular del PP del País Valencià que encapçalava Francisco Camps. Aquesta confessió deixa en una situació molt delicada els tres excol·laboradors de l’expresident de la Generalitat Valenciana que s’asseuran al banc dels acusats els pròxims dies per aquesta causa però també el mateix PPCV a falta de tot just un any per a les pròximes eleccions autonòmiques.

En un escrit presentat pels seus advocats a l’Audiència Nacional a falta de sis dies perquè comenci el judici pel suposat finançament irregular del PPCV, Correa ha confessat que el partit de Camps pagava amb diner negre alguns dels seus actes de promoció electoral i que diversos empresaris van pagar en d’altres, fet que ells mateixos ja haurien admès al seu dia per tancar un acord amb la fiscalia.

Les irregularitats inclourien diversos actes que el PPCV va organitzar per a les campanyes autonòmiques i municipals del 2007 en què Camps va guanyar amb majoria absoluta, però també alguns dels que va fer per a les generals del 2008, amb Mariano Rajoy ja com a candidat a president. En aquella cita, els populars del País Valencià van aportar a l’actual president del Govern 19 dels 154 escons que va obtenir.

En el seu escrit, al qual ha tingut accés Efe, Correa assumeix com a «certs» els fets que la fiscalia va relatar en la seva acusació. Ho fa tot buscant un tracte que li redueixi la condemna, com ja van fer fa uns mesos empresaris com Enrique Ortiz, esquitxat també pel cas Brugal, o Vicente Cotino, nebot de l’exconseller i home de confiança de Camps Juan Cotino.

Correa admet que el PPCV pagava només alguns dels seus actes amb factures legals a Orange Market, la seva empresa. La resta d’abonaments o bé els feia el mateix PPCV amb «pagaments en b», que podrien haver superat els dos milions d’euros, o bé els empresaris afins pagaven a Orange per serveis no realitzats per sufragar aquests actes, una fórmula que podria haver permès al PPCV

estalviar-se més d’un milió d’euros.

El cap de la Gürtel, que reconeix que la seva empresa tenia la seva pròpia caixa b que ell mateix controlava, també assegura que va ser Camps qui va animar Álvaro Pérez, el Bigotes, un dels seus empleats, a muntar aquesta filial per organitzar els actes electorals quan des de la direcció nacional del partit es va deixar de comptar amb ells per a aquestes activitats.

Penes de presó

Notícies relacionades

El ministeri fiscal demana en aquesta causa gairebé vuit anys de presó per als exdirigents del PP Ricardo Costa, David Serra i Vicente Rambla, aquest últim a més exvicepresident de la Generalitat. Per a Correa, el seu soci Pablo Crespo i Álvaro Pérez demana 24 anys de presó en el cas dels dos primers i 27 en el del tercer. Les multes que es demanen per als dos primers són de quatre milions i mig d’euros, mentre que per al Bigotes és d’un milió més.

Correa és actualment a la presó després d’haver sigut condemnat a 13 anys de reclusió per tripijocs en relació amb l’estand de la Comunitat Valenciana a Fitur, en la coneguda com a segona causa de la Gürtel valenciana. Recentment va tornar a sol·licitar sortir en llibertat condicional, cosa que li va ser denegada. La primera de les causes d’aquesta branca valenciana va ser la dels vestits de Camps, a qui finalment va absoldre un jurat popular, encara que va haver de dimitir abans del càrrec.