Aznar fitxa pel bufet més gran del món: Latham & Watkins

L'expresident es converteix en el primer assessor internacional de l'empresa, després d'abandonar DLA Piper

ml02855

ml02855 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident del Govern José María Aznar es convertirà en el primer assessor internacional del bufet més gran del món per facturació, Latham & Watkins, després de dimitir de la seva posició com a senior advisor a DLA Piper, segons ha avançat Expansión.

Des del maig del 2013, l'expresident ocupava un càrrec similar al consell mundial de DLA Piper, concretament el de senior advisor, però el bufet va anunciar ahir que tant Aznar com la firma "han acordat rescindir de mutu acord el contracte que els unia".

Des del novembre, quan es va fer pública la decisió de Juan Picón d'abandonar la presidència mundial de DLA Piper per liderar Latham & Watkins a Espanya, el sector sospesava la possibilitat que Aznar acompanyés l'advocat al seu nou destí, ja que precisament va ser ell l'artífex de la seva incorporació al despatx anglosaxó el maig del 2013. Des d'aleshores, l'expresident ha assessorat el bufet principalment en la seva expansió per Llatinoamèrica.

Notícies relacionades

El fitxatge de l'expresident espanyol és el primer que Latham & Watkins fa d'aquest tipus. De fet, el despatx d'advocats no compta amb altres figures externes com a assessors del seu consell mundial.

La trajectòria en el sector privat

Aznar, president de la Fundació FAES, plataforma que habitualment utilitza per opinar sobre la situació política i marcar distàncies amb el Govern i la direcció actual del PP, ha acumulat una dilatada experiència en el sector privat des que va abandonar la presidència del Govern. Així, des del 2006, manté la seva relació amb News Corporation, el grup global de mitjans de comunicació que controla el magnat Rupert Murdoch i que cotitza a les borses de Nova York, Austràlia i Londres. Al mateix temps, és membre del consell assessor internacional de Barrick Gold Corporation, la multinacional minera dedicada a l'extracció d'or més gran del món, amb seu a Toronto (Canadà).