Mundó renuncia a l'acta de diputat per "motius personals"

L'exconseller de Justícia assegura que manté intacte el seu "compromís amb ERC"

Carles Mundó anuncia que tornarà a exercir d’advocat i deixa la vida política institucional. / RAFA GARRIDO (ACN VÍDEO)

2
Es llegeix en minuts

El diputat electe i conseller de Justícia cessat, Carles Mundó, ha decidit renunciar a l'acta i al seu escó al Parlament, aconseguit a les últimes eleccions del 21-D en què va concórrer com a número cinc de la llista d'ERC per Barcelona. A més, Mundó era un dels candidats proposats per Junts per Catalunya per presidir la Mesa del Parlament en cas que Carme Forcadell renunciés a repetir en el càrrec.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, Mundó ha assegurat que la decisió implica el seu retorn a l'advocacia que exercia abans d'aterrar a la vida política. No obstant, l'exconseller ha recalcat que aquesta decisió no implica desvincular-se del seu partit, ERC, amb el qual afirma que seguirà mantenint un ferm "compromís". Mundó ha emmarcat el pas al costat en un àmbit estrictament "personal". Amb la seva renúncia, Gerard Gómez de Moral torna al Parlament com a diputat d'Esquerra.

Carles Mundó va formar part del Govern de Carles Puigdemont com a conseller de Justícia i, després de l'aplicació de l'article 155, va ser cessat pel Govern central i cridat a declarar davant l'Audiència Nacional, que va decretar el seu empresonament de manera preventiva a la presó d'Estremera, compartint cel·la amb el líder del seu partit, Oriol Junqueras.

Mundó també va formar part del gruix d'exconsellers que, després de tornar a declarar davant el Tribunal Suprem, van poder sortir de la presó sota fiança el 4 de desembre. Després de participar activament en la campanya electoral del 21-D com a candidat per ERC i aconseguir la seva acta de diputat, ara explica que renuncia a l'escó i deixa pas a altres persones de la llista.

La política, "un parèntesi"

"Després d'una etapa intensa en la política institucional, he decidit tornar a la vida professional, a exercir d'advocat, que és el que he fet sempre", ha declarat Mundó, que té previst "reincorporar-se pròximament" a aquesta activitat. "De fet, la política ha estat per a mi un parèntesi a la vida professional i el que tinc és només paraules d'agraïment per a totes les persones que han confiant en mi per a les tasques que he desenvolupat, així com també per a la ciutadania que ha confiat en mi. Continuaré amb un compromís absolut amb el país, com sempre, però ara des d'altres àmbits", ha explicat a l'anunciar la seva renúncia a l'acta i a la vida parlamentària.

Notícies relacionades

Mundó no deixarà d'estar vinculat a Esquerra, i assegura que el partit coneix i respecta la seva determinació. "Aquesta és una decisió absolutament compartida amb ERC, a qui només puc agrair la confiança. El meu compromís continua sent amb ERC", ha sentenciat.

El partit ha volgut agrair el seu "compromís" i "treball" a través del seu compte oficial de Twitter.