FULL DE RUTA

L'ANC aposta per "construir república" i restituir el Govern cessat pel 155

L'entitat votarà aquest dissabte un esborrany del full de ruta que proposa per avançar en el procés independentista

alcoberro

alcoberro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha elaborat un esborrany de full de ruta amb els nous passos a seguir després de les eleccions del 21 de desembre, en què les forces independentistes van tornar a aconseguir majoria absoluta. Al document, que ha avançat TV-3, l'ANC insta els partits a "construir república" i a restituir el Govern cessat en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

L'esborrany es votarà aquest dissabte en la reunió del secretariat nacional de l'entitat i està previst que el text definitiu s'aprovi en l'assemblea que se celebrarà el 18 de febrer.

Notícies relacionades

L'ANC aposta per "instar el Govern i el Parlament a construir la república" en tres àmbits: el del finançament (a través del control de la hisenda catalana), el judicial i el de la "força pública" ("suficient per garantir la seguretat dels catalans en les circumstàncies ordinàries i també en les situacions de conflicte").

Per una altra part, l'entitat secessionista exigeix la "restitució del Govern legítim i les seves estructures", la derogació de l'article 155, l'alliberament de "tots els presos polítics" i el retorn dels "exiliats", així com el tancament de totes les causes judicials obertes pel procés. I avisa que impulsarà i convocarà "les mobilitzacions que facin falta" fins que s'aconsegueixin aquests objectius.