Renuncia a ser diputats

ERC, sobre els exconsellers a Brussel·les: "Prendran la millor decisió per afavorir el bé col·lectiu"

Els republicans no han precisat si els seus electes renunciaran o no a l'acta per afavorir la majoria independentista, al tenir molt difícil tornar a Catalunya sense ser detinguts

zentauroepp41526198 el diputat electe d erc roger torrent  en roda de premsa des180108135733

zentauroepp41526198 el diputat electe d erc roger torrent en roda de premsa des180108135733 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat electe d'ERC al Parlament Roger Torrent no ha precisat aquest dilluns si els dos exconsellers de la seva candidatura que estan a Bèlgica renunciaran a l'acta de diputat al tenir molt difícil tornar a Catalunya per la seva situació judicial: "Prendran la millor decisió personal per afavorir el bé col·lectiu".

Ho ha dit en roda de premsa al preguntar-li si els quatre consellers cessats que són a Brussel·les -dos d'ERC i dos de JxCat- haurien de renunciar a l'acta perquè recaigués en candidats no investigats i apuntalar així la majoria independentista al Parlament.

Torrent ha explicat que el seu partit està en contacte permanent amb els seus consellers cessats a Bèlgica, a qui fa partícips de les negociacions per a la investidura i la Mesa del Parlament, i ha dit: "El bé comú determinarà les seves decisions personals com fem tots els diputats d'ERC".

Notícies relacionades

Torrent es pronuncia així després que el portaveu de Demòcrates i també diputat electe d'ERC, Toni Castellà, sí que hagi verbalitzat que el millor seria que els quatre consellers cessats que són a la capital belga renunciïn a ser diputats, per garantir la majoria sobiranista.

Si renunciessin a l'acta podrien tornar a ser consellers, ja que no es necessita ser diputat per formar part del Govern; no obstant, ningú planteja que Puigdemont faci aquesta renúncia, ja que per ser president sí és requisit indispensable ser parlamentari.