Colau qualifica de "bogeria" que Junqueras segueixi a la presó

L'alcaldessa de Barcelona lamenta que es privi de llibertat una persona que no ha comès cap acte violent

ealos41395008 ada colau en el pleno municipal

ealos41395008 ada colau en el pleno municipal / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat de "bogeria i absurditat" la decisió d'aquest divendres del Tribunal Suprem (TS) de mantenir el líder d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, a la presó madrilenya d'Estremera.

En una entrevista de la Cadena Ser-Ràdio Barcelona, durant el programa Cap nen sense joguina, recollida per Europa Press, ha afirmat que la decisió del TS és una "molt mala notícia i un episodi greu amb uns efectes concrets molt dramàtics, perquè és privar de llibertat una persona que no ha fet cap acte de violència".

Per això considera que aplicar-li a Junqueras una mesura tan excepcional com la presó preventiva respon a un "tema polític" i suposa una terrible notícia per a Junqueras, la seva família i els seus amics, als quals envia la seva solidaritat i suport.

Notícies relacionades

L'alcaldessa de Barcelona assegura que també és una mala notícia per a la democràcia i espera que "es pugui corregir aquesta absurditat" com més aviat millor.

Solució política

"Evidentment, les discrepàncies en política no només són legítimes, sinó que són positives i necessàries, i s'han de resoldre políticament i no judicialment", ha dit.