APOSTEN PER "RESTITUIR" EL GOVERN

L'ANC suggereix un Govern "mixt" amb consellers "a l'exili"

L'entitat sobiranista aposta per la restitució del Govern cessat

jregue40905600 barcelona 11 11 2017  politica manifestacion de la anc y omn180105100420

jregue40905600 barcelona 11 11 2017 politica manifestacion de la anc y omn180105100420 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Enric Blanes, ha apuntat aquest divendres la possibilitat de constituir un Govern "mixt" amb consellers "sense cartera" a "l'exili" i altres "a l'interior" al capdavant de departaments, ja que les circumstàncies són "tan anòmales que poden exigir solucions singulars".

Blanes ha considerat, en una entrevista a Onda Vasca, que una de les qüestions "clau" sobre la conformació del nou Govern resideix en "com es pot produir una investidura de Carles Puigdemont" i també quines decisions adoptin els tribunals, ja que la situació seria "molt diferent si Junqueras aconseguís sortir d'aquesta situació de presó preventiva".

Notícies relacionades

En qualsevol cas, ha defensat que es "restauri" el "Govern legítim" que va ser anul·lat per l'article 155 amb un "cop d'Estat", encara que, al seu parer, s'ha de conformar un executiu d'una "manera pragmàtica". "Crec que tindrem grans sorpreses, però no m'atreveixo a detallar en públic el que m'estic imaginant", ha dit.

Respecte a les diferències entre els partits independentistes, el dirigent de l'ANC ha recordat que des del 2012 sempre han aconseguit arribar a acords i mantenir-los, alhora que ha sostingut que el més important és que "es garanteixi la unitat d'acció dels partidaris de la república i que hi hagi un govern fort amb un suport parlamentari sòlid i determinat a tirar endavant les polítiques que han votat els electors catalans majoritàriament".