El Palau d'Anglesola

Un poble de Lleida canvia el nom de la plaça d'Espanya per 1 d'octubre

El ple del Palau d'Anglesola ha aprovat el canvi de nomenclàtor, a més de batejar dues places més amb el nom Independència i República

zentauroepp41458193 pla obert on es pot veure la pla a 1 d octubre de 2017 del p180102141255

zentauroepp41458193 pla obert on es pot veure la pla a 1 d octubre de 2017 del p180102141255 / Ajuntament del Palau d Anglesola

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) ha aprovat en el seu últim ple del 2017, el 27 de desembre, canviar el nom de la plaça d'Espanya pel de plaça 1 d'Octubre del 2017 i el de l'avinguda del Poal pel d'avinguda de la Pau, a més de posar nom a dues places que encara no en tenien: una es dirà plaça d'Independència i l'altra plaça de la República.

L'alcaldessa del municipi, Montserrat Meseguer (PDeCAT), ha assegurat que diversos veïns de la població li havien manifestat verbalment la seva aposta per modificar el nom d'algunes vies del municipi, segons un comunicat de l'ajuntament d'aquest dimarts.

Notícies relacionades

"Aquestes modificacions s'han portat a terme tenint en compte els suggeriments de noms de vies que els mateixos veïns ens van proposar", ha assegurat l'alcaldessa. La modificació del nomenclàtor municipal es troba en exposició pública amb l'objectiu que qualsevol interessat pugui presentar les observacions que cregui convenients.

El Palau d'Anglesola no és l'únic poble de Lleida amb una plaça dedicada al referèndum de l'1 d'octubre. Montoliu de Segarra, un municipi de 50 habitants de la mateixa província, ja va reinaugurar el mateix dia del referèndum la plaça major amb aquest nomenclàtor. Un altre municipi, aquest de més pes demogràfic, que recentment també ha dedicat un canvi de nom a aquesta efemèride és el de Girona, en detriment de la plaça de la Constitució.