EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

'Boom' de demanda de banderes de Tabàrnia

Una empresa de Barcelona assegura que ha hagut de tornar abans de les vacances per atendre les peticions

tabarnia bandera1

tabarnia bandera1

1
Es llegeix en minuts
Efe

Tabàrnia, la idea de separar algunes comarques de Barcelona Tarragona per formar una hipotètica comunitat autònoma que va triomfar a les xarxes socials el 26 de desembre passat, ha generat un 'boom' de demanda de la seva bandera durant el Nadal, segons ha explicat l'empresa catalana Banderas AAP.

La gerent, Pilar Fontcuberta, ha explicat a Efe que la companyia, dedicada a la impressió de banderes, ha hagut d'avançar el retorn de les vacances per "preparar arxius i començar la producció" degut a la gran demanda després de les eleccions del 21-D i durant les festes.

La gerent assegura que darrere dels encàrrecs rebuts no hi ha cap empresa ni entitat, sinó particulars. "Ha sigut un 'boom' inesperat els últims dies que encara està agafant forma i ens ha sorprès", ha explicat Fontcuberta, que assenyala que ha arribat "molt de cop" a través de les xarxes socials.

Notícies relacionades

El disseny de la bandera d'aquesta hipotètica comunitat autònoma és una barreja de la de Barcelona, amb una creu vermella sobre un fons blanc, i la de Tarragona, composta de quatre files d'ones vermelles sobre groc.

El concepte de Tabàrnia, que fins fa poc havia estat lluny del focus mediàtic, va ser ideat fa temps per la plataforma Barcelona is not Catalonia amb l'objectiu, segons la seva web, de crear una "opció política que pretén englobar les zones cosmopolites, obertes, bilingües i pròsperes de Tarragona i Barcelona en una nova comunitat autònoma independent de la Generalitat".