Rivera avisa: "Estem davant el final de cicle del bipartidisme"

El líder de C's, reforçat el 21-D, fa un balanç triomfalista dels èxits del seu partit, amb la mirada en les generals

Ratifica que Arrimadas no intentarà formar govern i treballarà perquè Puigdemont o Junqueras no siguin investits

zentauroepp41430679 madrid 29 12 2017 rueda de prensa de albert rivera en el con171229110029

zentauroepp41430679 madrid 29 12 2017 rueda de prensa de albert rivera en el con171229110029 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

Després de reunir-se amb Mariano Rajoy dijous durant una hora i mitja a la Moncloa, Albert Rivera ha fet aquest divendres, últim dia laborable de l'any i tradicionalment destinat pels partits a fer balanç, un resum triomfalista dels èxits aconseguits per Ciutadans, com a soci prioritari del Govern, el 2017. I com a flamant coguanyador del 21-D, ha avisat PP i PSOE: "Els resultats de les eleccions a Catalunya indiquen que estem davant el final de cicle del bipartidisme".

En una roda de premsa al Congrés i no a la seu de C's, per ser l'"epicentre" de la vida política, segons ha justificat, ha tret pit que en els 13 mesos d'aquesta legislatura C's "ha fet un gir a les polítiques econòmiques", fins al punt d'"acabar amb les retallades" i "les pujades d'impostos". 

En aquest context, ha recordat que el seu partit va pressionar en el pressupost del 2017 perquè es baixés l'IRPF o s'ampliés el permís de paternitat, i pensa fer el mateix amb els comptes del 2018, encara per negociar, ja que amb la crisi catalana, Rajoy no ha tingut prou suports per tirar-les endavant. 

Les mesures de regeneració

Això sí, ha reconegut que en matèria de regeneració, el bipartidisme "arrossega els peus", però malgrat tot ha assegurat que el seu grup parlamentari seguirà lluitant per acabar amb els aforaments, reformar el Senat o la llei electoral, per fer-la més proporcional. 

Ciutadans considera que el seu votant no l'abandonarà si no aconsegueix algunes de les matèries anticorrupció o de reformes institucionals de les quals ha fet bandera, i sí que premiarà els petits èxits que aconsegueixi amb els seus 32 escons al Congrés. "No tenim pressa, hem guanyat a Catalunya i la pròxima meta seran les autonòmiques i les generals", avisen fonts de la direcció taronja. 

De fet, Rivera ha avisat que aprofitaran la legislatura per mirar d'amplificar el seu projecte "nou, il·lusionant i de modernització del país". De manera que aquests quatre anys siguin "de transició" entre "el vell", en referència a PP i PSOE, i el que "ha de venir", en al·lusió al possible triomf electoral de la seva formació política. 

L'"enfonsament" de PP i PSOE el 21-D

Notícies relacionades

"L'immobilisme conservador i les ocurrències del PSOE no són la solució al futur d'Espanya", ha remarcat, a més de reiterar diverses vegades al llarg de la conferència de premsa que com que el bipartidisme "s'ha enfonsat", sumat a la "maleïda llei electoral", Inés Arrimadas no podrà formar govern a Catalunya. 

Ciutadans se centrarà, per tant, a aconseguir "una presència màxima de constitucionalistes" a la Mesa del Parlament, d'acord amb la "majoria social no independentista", i en què persones imputades com Carles PuigdemontOriol Junqueras o Carme Forcadell no ocupin càrrecs de responsabilitat. Així mateix, des de l'oposició, intentarà "controlar el separatisme" i que no es tornin a "violar" les lleis.