PRESUMPTE DELICTE D'ODI

En llibertat els dos regidors de la CUP a Reus després de comparèixer davant la jutge

Marta Llorens i Oriol Ciurana s'acullen al seu dret a no declarar

zentauroepp41425750 els dos regidors de la cup de reus  oriol ciurana i marta ll171228110447

zentauroepp41425750 els dos regidors de la cup de reus oriol ciurana i marta ll171228110447 / Nuria Torres

1
Es llegeix en minuts

La titular del jutjat número 2 de Reus ha deixat en llibertat els dos regidors de la CUP en aquesta localitat detinguts ahir i que han comparegut en seu judicial aquest matí, encara que s'han negat a declarar, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Marta Llorens i Oriol Ciurana han sigut posats a disposició de la titular del Jutjat d'Instrucció 2 de Reus a les 9 hores, investigats per un suposat delicte d'odi, després de negar-se a comparèixer davant l'autoritat judicial en dues ocasions.

En la compareixença, tots dos han optat per acollir-se al seu dret a no declarar a preguntes de cap de les parts, i han sigut informats de la seva situació en el procediment, investigats per un delicte d'odi, i dels fets concrets en què se'ls considera implicats.

Després d'això, la jutge els ha deixat en llibertat perquè la detenció tenia com a únic objectiu la seva compareixença en seu judicial.

El partit anticapitalista ha convocat una concentració davant els jutjats en suport dels regidors.

Notícies relacionades

Segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'ordre de detenció va ser adoptada després d'haver-los citats dues vegades en aquesta causa i, "sense que es tingui coneixement de cap raó", no es presentessin davant la jutge.

Després de ser-los notificada l'ordre, els dos regidors van anar dimecres al matí a l'ajuntament a esperar l'ordre de detenció, on van estar acompanyats per desenes de persones. A la tarda, centenars de persones es van congregar a la plaça Mercadal de Reus en solidaritat amb Llorens i Ciurana i per reclamar la llibertat de tots els presos pel procés.