Govern, PSOE i C's abjuren d'una possible investidura de Puigdemont a distància

Pel ministre Zoido suposaria ridiculitzar Catalunya

Ábalos veu "absurd" que l'expresident no vagi al Parlament

cmontanyes41402637 puigdemont171225115330

cmontanyes41402637 puigdemont171225115330 / ERIC VIDAL

1
Es llegeix en minuts

El Govern, el PSOE i C's han carregat aquest dijous contra la possibilitat que Carles Puigdemont sigui investit des de Brussel·lesCarles Puigdemont . "Suposaria ridiculitzar tot el poble català", ha sentenciat el ministre Juan Ignacio Zoido

En una entrevista a la cadena Cope, el titular d'Interior ha qualificat de "genialitats" els plantejaments d'investidura que proposen alguns sectors independentistes, mentre que el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha titllat d'"absurd" i propi del "deliri" secessionista que el president cessat recuperi el seu càrreco telemàticament, per evitar tornar a Espanya i ser detingut. 

Notícies relacionades

Ábalos ha criticat l'intent dels independentistes d'"adaptar la legalitat als seus propòsits polítics forçant les coses" i ha "lamentat que vulguin introduir tanta intermediació i tanta barrera entre governants i ciutadans". 

Per la seva part, el diputat electe de C's, Carlos Carizosa, ha avançat que el seu grup no reconeixeria una investidura "telemàtica" perquè "no seria normal ni legal".