Reaccions polítiques al discurs de Nadal del rei Felip VI

Pablo Iglesias assegura que "Espanya no necessita reis, sinó serveis públics de qualitat, treball digne i diàleg", mentre que Rivera es mostra "orgullós de la democràcia però amb l'ambició d'una Espanya unida"

Felip VI sobre Catalunya: ’El camí no pot portar de nou a l’enfrontament i l’exclusió’. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com és habitual, els líders dels principals partits polítics valoren les paraules del rei Felip VI pronunciades en el seu tradicional discurs nadalenc. El Monarca ha demanat "unitat", però també respecte a la convivència perquè la societat "recuperi la serenitat i l'estabilitat".

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha utilitzat el hashtag #DiscursoDelRey per criticar que "el Rei abraça l'argumentari del PP" en el seu discurs de Nadal, recalcant que "Espanya no necessita reis, sinó serveis públics de qualitat, treball digne i diàleg". Iglesias ha agregat: "Canvia el to del 3-O, però el Rei abraça l'argumentari del PP: La crisi ha passat, a Catalunya tot arreglat i la corrupció és un fenomen meteorològic sense cares ni noms".

Notícies relacionades

"Espanya no necessita reis sinó serveis públics de qualitat, treball digne i diàleg", ha afegit.

Per la seva part, el president de Ciutadans, Albert Rivera, considera que el discurs del Monarca "ens representa: orgullosos de la nostra democràcia, del que hem fet junts, del que ens uneix, però amb l'ambició d'un futur millor per a una Espanya moderna, diversa i unida".