PROTESTA CONTRA L'EMPRESONAMENT

Nadales davant la Model per Junqueras, Forn, Cuixart i Sánchez

Diversos centenars de persones convocada per Òmnium i l'ANC reclamen la llibertat dels presos pel procés

Marcel Mauri (Òmnium), ha demanat al govern de Rajoy que respecti els resultats de les eleccions catalanes i que, per tant, suspengui el 155 i tornin els presos a casa. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Diversos centenars de persones s'han concentrat aquest diumenge davant la presó Model de Barcelona per demanar la llibertat dels quatre presos sobiranistes i han cantat nadales amb lletres adaptades per a l'ocasió, tapats amb gorres de Pare Noel i mocadors grocs.

Abans d'iniciar el cant de nadales, el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha dit que "és una injustícia" que Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn "segueixin empresonats, especialment aquests dia de Nadal".

En la seva opinió, "el resultat de les eleccions és una esmena a la totalitat al que ha fet el Govern del PP", per això "s'han de respectar els resultats electorals i contribuir a fer que els presos polítics tornin a casa".

"La victòria electoral de l'independentisme ha sigut molt clara i els electors volen que se suspengui el 155", ha afegit Mauri, que espera que "el Govern del PP accepti la invitació a dialogar sense apriorismes que li ha fet Puigdemont".

Sense quinieles de l'ANC

En la mateixa línia, el vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro, ha dit que "no té sentit que, després dels resultats electorals, segueixi havent-hi presos polítics i persones en l'exili".

"Hem organitzat aquest acte davant la Model perquè en aquesta presó van estar molts presos polítics, abans que la tanqués el conseller Mundó", ha afegit.

Notícies relacionades

Respecte a la investidura del president de la Generalitat, Alcoberro ha dit que l'ANC "no fa quinieles" i que "després de celebrar Nadal i Sant Esteve, seran els dos partits grans independentistes els que es posaran d'acord".

Després d'aquestes declaracions, els representants d'ANC i Òmium s'han sumat als congregats per cantar nadales adaptades per a l'ocasió, com "Quan Somrius", de Josep Thió, i corejar consignes en favor de l'alliberament dels presos sobiranistes.