nou govern

ERC i JxCat discrepen sobre qui ha de ser candidat a la presidència

Mundó i Turull posen de manifest criteris diferents en cas que Puigdemont no torni de Brussel·les

mundo-turull

mundo-turull

1
Es llegeix en minuts

El número quatre de la llista de Junts per Catalunya, Jordi Turull, i el número cinc de la candidatura d'ERC, Carles Mundó, han mostrat discrepàncies sobre el candidat que ha de ser investit president de la Generalitat, en declaracions fetes a TV-3.

Notícies relacionades

Mundó ha defensat que, en cas que Carles Puigdemont es quedi a Brussel·les per evitar la presó i Oriol Junqueras surti de la presó, aquest últim ha de ser investit president. "Això hauria de ser així, perquè encaixa en la idea de Govern legítim que s'ha plantejat en tot moment. Però no assumeixo la premissa fins que passi, perquè el president Puigdemont va ser molt clar quan va dir: 'Si guanyo les eleccions, tornaré a Catalunya", ha comentat Mundó, per afegir a continuació: "Aquest és el compromís que va prendre amb els seus electors i, per tant, si no fos així, primer quedaria sorprès i, segon, serà ell qui haurà de donar explicacions".

Per la seva part, Turull ha considerat que "gastar energies amb altres hipòtesis que no sigui la que tenim nosaltres, el compromís, és entrar en un relat de la rendició en què no volem entrar". Turull, a més, ha plantejat que ara el que li toca a l'Estat és explicar com i per què no pot ser president de la Generalitat el candidat que, majoritàriament, han elegit més ciutadans. "Hauria de començar per treure les urpes de la Generalitat de Catalunya, perquè crec que el missatge del poble de Catalunya ha sigut absolutament rotund, i la formació política que presentava aquest 155 o qui el va liderar, ja hem vist quin resultat té", ha comentat a la televisió pública catalana.