ELECCIONS 21-D

La CUP, disposada a recolzar la investidura i a estar al Govern "si es construeix república"

Riera considera que, malgrat la patacada a les urnes, els seus quatre diputats seran "determinants"

zentauroepp41390574 barcelona 21 12 2017  pol tica   elecciones auton micas 21d 171221235500

zentauroepp41390574 barcelona 21 12 2017 pol tica elecciones auton micas 21d 171221235500

1
Es llegeix en minuts

El candidat de la CUPCarles Riera, ha assegurat aquest divendres que els anticapitalistes estan disposats a recolzar la investidura d'un president independentista i fins i tot a formar part del futur Executiu català si la resta de formacions sobiranistes assumeixen el seu programa polític, basat a "construir" la república.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el presidenciable de la CUP, candidatura que ahir va patir una dura patacada a l'obtenir 4 escons, davant els 10 del 2015, ha assegurat que "encara que la seva influència i els seus arguments electorals han baixat respecte a la legislatura anterior", els seus quatre escons resulten "determinants". "Els farem valer d'acord amb el nostre programa", ha avisat.

"Es tracta de no tornar a fer l'autonomia, de no obeir el 155, la Constitució i de no tornar a aplicar el Estatut, sinó de fer república i de construir república", ha subratllat Riera.

La formació anticapitalista reclama per això "mantenir el projecte republicà davant l'Estat i que aquesta república prioritzi en la seva actuació institucional el desenvolupament d'una legislació i d'unes polítiques públiques que estiguin al servei de cohesionar socialment la república".

En aquesta línia, Riera ha subratllat que si el seu programa polític "és assumit per la resta de forces republicanes, no només donarem suport a la investidura d'un Govern, sinó que mantindrem la nostra disposició a formar-ne part", ha afegit.

Crida als comuns

Pel que fa als representants de Catalunya en Comú, que ahir van obtenir vuit escons, davant els 11 del 2015, Riera els ha animat a decantar-se pel bàndol independentista, perquè "és hora de decidir-se: donar suport a l'acció de l'Estat o a l'acció de la república", els ha dit Riera.

Pel que fa a la possibilitat que dirigents de la CUP com Anna Gabriel o Mireia Boya siguin investigades per la justícia per la seva participació en el procés sobiranista, ha subratllat: "Farem pinya al voltant de les persones del nostre moviment que siguin investigades o represaliades".

Notícies relacionades

"Es tracta de fer un bloc antirepressiu molt fort i molt potent", ha assegurat Riera, que ha advocat per "fer front" des de la unitat independentista a l'"onada repressiva absolutament irracional" de l'Estat.

D'altra banda, Riera ha assegurat que malgrat el descens en escons, l'objectiu de la CUP de "desenvolupar un programa polític de construcció republicana i centrat en l'acció social" està "a l'abast".